04-04-2019

Morsko dobro na festivalu “Male morske pjesme i priče”

JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u okviru festivala “Male morske pjesme i priče” juče je organizovalo radionicu na temu “Čuvajmo more da nam duže traje”, koja je održana u Narodnoj biblioteci u Budvi.

Morsko dobro na festivalu “Male morske pjesme i priče” | Radio Televizija Budva

Radionicu je vodio Nemanja Malovrazić i Marija Bajković iz Službe za održivi razvoj morskog dobra, a pored predavanja biće organizovan je kviz i društvene igre na temu očuvanja i zaštite našeg mora i plaža.

"Poseban akcenat stavljen je na edukaciju o otpadu na plažama, posebno onog koji nanosi more ili rijeke, čija istraživanja JP za upravljanje morskim dobrom sprovodi u okviru međunarodnih projekata "UNEP Marine Litter" i INTERREG IPA CBC Welcome", navode iz JPMD.

Kako ističu iz ovog preduzeća, kroz ove projekte JP za upravljanje morskim dobrom sprovodi monitoring otpada iz mora kako bi se odredile vrste otpada koje su najzastupljenije na crnogorskim plažama.

"Budvanskim osnovcima biće prezentovani rezultati istraživanja i načini reciklaže identifikovanog otpada, sve sa ciljem podzanja svijesti naših malih sugrađana o važnosti zaštite životne sredine u kojoj živimo", zaključuju iz JPMD.