01-03-2021

MZ Babin do počela sa radom, bankarske i poštanske usluge u sklopu kancelarije

Na području naše opštine trenutno je formirano 19 mjesnih zajednica, a ovih dana sa radom je počela i MZ "Babin do", koja se nalazi u Ulici Nikole Tesle. Osnivači ove MZ iskoristili su mogućnost koju je Opština dala, odnosno stimulans i plaćanje zakupnine za prostor za rad mjesnih zajednica, i u tom prostoru omogućili da mjesto nađe i lokalna Turistička organizacija, odnosno Info punkt i pošta.


Foto: Portal RTV Budva
D.P.

"Otvaranje kancelarije MZ Babin do je odličan primjer decentralizovanog, samostalnog i udruženog djelovanja mještana jedne mikro cjeline, kakva je mjesna zajednica, što je bio cilj nove Odluke o mjesnim zajednicama usvojene krajem 2019. godine", kazala je za portal RTV Budva, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Milijana Jelušić.

Funkcija jedinice lokalne samouprave, kako je istakla, jest da stvori uslove da se na najnižem nivou vlasti građani neposredno udružuju u cilju prepoznavanja potreba i problema i pokretanja inicijativa za njihovo prevazilaženje.

"S tim u vezi, Opština je primarno stvorila uslove da se stimuliše rad mjesnih zajednica kroz obezbjeđivanje prostora za rad, a Mjesna zajednica Babin do je tu mogućnost dodatno unaprijedila u korist mještana i obezbijedila servise poput poštanskih i bankarskih usluga. Ovo je svijetao primjer organizovanog djelovanja mještana, aktivnog korišćenja raspoloživih resursa i usmjerenosti na rezultate u rješavanju potreba građana“, zaključila je Jelušić.

D.P.