29-09-2023

MZ Budva centar 1: Sitni pomaci postoje, dok veliki čekaju

O dešavanjima u Mjesnoj zajednici Budva cetnra 1, za Jutarnji program RTV Budva govorili su predstavnici Savjeta ove MZ, Miloš Simović i Nikola Pejović.



"Ima nekih pomaka u odnosu na ljetos, ne bih da budem pesimističan, ali riječ je o sitnim pomacima, to su više stvari vezane za održavanje javnih površina, pa bih ovim putem pohvalio i RJ "Zelenilo", oni rade svoj posao, uprkos manjku radnika i sada smo zadovoljni. Međutim postoje i druge javne institucije, poput Komunalnog preduzeća tu ne mogu reći da imamo bilo kakvu komunikaciju, ja pokušvama da ih animiram i putem društvenih mreža međutim nije urodilo plodom", istakao je Simović.

Dobra saradnja sa Seketarijatom za komunalno stambene poslove

"Gospodin Nikola uspio je da nam pomogne, da postavimo stubiće od izlaza kod autobuske stanice ka opštini, da se postave stubići, da se ne bi auta parkirala na trotoaru i to je lijep gest jer naravno imamo problem i sa parking mjestima. Uspjeli smo preko Zelenila Budve, da obezbijedimo klupe koje su postavljene kod Osnovne škole, za sada su postavljene četiri, a nadamo se još čestiri da će nam omogućiti, da djeca ne bi sjedjela na pod za vrijeme odmora. Uključili smo i roditelje da kupe po neku biljku za školsko dvorište, kako bi im napravili zelenu površinu, da bude što je ljepše i bude kao što je bilo. U planu je i da se postavi ograda oko škole, eto nešto se dešava, Dositejeva ulica se čisti po pitanju kola, jer ima puno roditelja sa kolicima i imamo veliki problem sa automobilima po trotoaru", kaže Pejović.

Svi da se aktiviraju

"Nas dvojica smo u Savjetu mjesne zajednice, nažalost Predsjendnika nemamo, opštini smo se obraćali mnogo puta i važno je da izaberemo novog predsjednika na zboru mještana i to je nešto što pokušavamo i da vidimo što možemo da uradimo da idemo naprijed, a ne da stojimo u mjestu", ističe on.

Svaki dan se radi na održavanju čistoće

"Čistoća nam predstavlja veliki problem, ja lično radim svakodnevno na održavanju oko svoje zgrade, parking je takođe veliki problem, a najveći problem je organizacija jer nas dvojica kao jedinke ne možemo sve sami. Mi smo se spojili, kao komšije, prijatelji i entuzijasti da pomoognemo zajednici i prije svega našoj porodici da omogućimo neki ljepši život. Čini mi se da su ljudi iz Savjeta i Odbora izabrani od strane mještana, međutim oni su kako to biva u politici uzeli mandat i sad ga ne daju, tako su shvatili svoj posao, izabrani su samovoljno su pristipili, ali nemaju neku dobru namjeru. Mi smo doborovoljno pristupili imamo dobru namjeru, nemamo nikakve benefite finansijske i tu smno samo da uradimo dobro kakao za MZ tako i naš grad", istakao je Simović.

MZ Budva centar 1 obuhvata teritorijalno i važne instutucije kao što su zgrada Opštine, Dom zdravlja, dvije škole, Vatrogasnu jedinicu i Policiju.

"Meni je žao što ne vidim da Opština nešto preduzima, niti nas poziva da dođemo i da vidimo kako možemo pomoći, mi ih zovemo svakodnevno ali nema rekacije sa njhove strane izostaje dobra volja, mi sve što radimo radimo na lične kontakte i dobru volju naših prijatelja, jer smo tu mještani i poznajemo ljude, gdje god smo pokucali niko nas nije odbio, zašto da ne uradimo nešto za boljitak grada. Mi vučemo koliko možemo, ali nam je žao da nas iz Opštine niko mjesecima ne pozove, da kaže ajmo da vidimo šta može da se urai. Više puta smo zvali i sve ostane na obećanju", ističe Pejović.

Apel na opštinu da prepoznaju dobru namjeru ove MZ i ostvare kontakt sa njima

"Njihova je obaveza da pozovu bilo koga iz naše MZ, ja se evo samovoljno pozivam i volio bih da pozovu i mene i Nikolu, gospodin Jovanović trenutno obavlja funkciju prvog čovjeka grada u odusustvu predsjednika Božovića, pa evo apelujem da nas pozove i da vidimo kako možemo da se dogovorimo oko organizacije, jer organizacija je početna tačka. Kada bi iza nas stajala Optina sve bi bilo neuporedivo bolje", napominje Simović.

Oni su napomenuli da zahtijevaju samo da ih neko od čelnika oštine primi na razgovor, kako bi ovu MZ digli na noge, kako bi konačno počela da funkcioniše.


D.P.