03-12-2021

Nadležni traže alternativu za deponiju na Brajićima

Deponija na Brajićima koja već godinama unazad predstavlja problem za mještane uskoro će biti zatvorena, a to je za TV Budva potvrdio direktor Komunalnog preduzeća, Predrag Ivanović dodajući da će biti pronađena alternativa.


Printscreen: Youtube/RTV Budva

Deponija na Brajićima predviđena za odlaganje čvrstog građevinskog otpada trebalo bi uskoro da bude sanirana i zatvorena.

"Trenutno smo u fazi gašenja te deponije. To nije lako ugasiti iz razloga što je velika količina otpada nabacana na tom mjestu. Vatrogasne ekipe su na terenu svakodnevno i naši radnici iz Komunalnog preduzeća. Vremenski uslovi su bili malo nepogodni, pa nismo uspjeli da je skroz ugasimo. Nadamo se da ćemo to uraditi narednih dana", kazao je Ivanović.

Ugovor o zakupu deponije koju Opština ima sa Mjesnom zajednicom "Brajići" ističe krajem ove godine.

"Ona je u vlasništvu Opštine Budva, to jest MZ Brajići. Naravno, Komunalno preduzeće ima ugovor sa tom mjesnom zajednicom na nekih godinu dana koji ističe za mjesec dana. Nadamo se da ćemo u što bržem roku sanirati deponiju i tražiti alternativu za neko drugo mjesto", istakao je on.

Nažalost, pomenuta deponija je problematična posebno zbog požara koji povremeno izbijaju i zahvataju gomile nataloženog otpada, pa je neophodno angažovanje opštinske Službe zaštite i spašavanja, a neprijatni mirisi danima se šire na pomenutom lokalitetu.

M.S.