30-01-2024

Deponija na Brajićima još uvijek čeka na realizaciju Programa investicionih aktivnosti Opštine Budva

Deponija čvrstog otpada na Brajićima je u maju 2022. zatvorena i posuta zemljom. Naime, riječ je o velikom prostoru u vlasništvu Opštine Budva koji bi mogao da bude jedno od najljepših izletišta na Jadranu.

Deponija na Brajićima još uvijek čeka na realizaciju Programa investicionih aktivnosti Opštine Budva | Radio Televizija Budva

Foto: Foto: PrintScreen/RTV Budva, yt

Izletište Brajići je u Programu investicionih aktivnosti Opštine Budva za proteklu godinu definisano kao jedan od razvojnih projekata i zamišljeno je kao kopnena kapija teritorije Budve. Plan je bio da projekat ima minimalne intervencije, a da obezbijedi mogućnost korišćenja tog prostora za multifunkcionalne sadržaje.


Foto: PrintScreen/RTV Budva, yt

Mještanin Savo Martinović je za Polis, Televizije Budva objasnio da su ogromne količine neselektovanog otpada odlagane na ovoj lokaciji, te da se ta deponija palila više puta i da sa ekološkog aspekta predstavlja veliku opasnost jer su, između ostalog, na tom mjestu odlagane i otrovne materije.

"Po mom mišljenju, to predstavlja veliku opasnost, ne samo za mještane Brajića, već za cijelu teritoriju Budve, uključujući priobalni dio. Ovo je mjesto koje simbolizuje neku lošu prošlost, ali bi svakako moglo da simbolizuje i neki novi pristup Brajićima. I ne samo na način da se sanira postojeća deponija, već da se na ovoj lokaciji napravi nešto za šta već postoji ideja, kako je barem plasirano javnosti prije par godina", kazao je on.