06-05-2024

NVO „Serdar“: Podrška roditeljima mališana koji pohađaju JPU „Ljubica V. Jovanović Maše“

NVO „Serdar“ u potpunosti pruža podršku roditeljima mališana koji pohađaju JPU „Ljubica V. Jovanović Maše“ koji su za utorak najavili veliki mirni protest ispred centralnog vrtića nadomak Starog grada ogorčeni nakon što je Opština Budva dozvolila da se ogradi dio dvorišta dječijeg vrtića radi izgradnje kondo hotela, saopšteno je iz te nevladine organizacije.


Foto: NVO "Serdar"

Saopštenje prenosimo integralno:

Rješenje kojim se obavještava ova JPU o rušenju ograde na ovom objektu zbog izgradnje turističkog objekta hotel kondo sa pet zvjezdica vrtiću je uručeno 22. aprila, a sama izmjena u katastru napravljena je 29. februara ove godine.

Za nas iz NVO "Serdar" nadležne institucije bi trebale da preuzmu odgovornost i počnu sa urbanističkim planiranjem na sistematski način kako bi urbanizacija grada zadovoljavala sve neophodne životne i ekološke standarde. Ovo što se do sada radilo u Budvi možemo slobodno da nazovemo urbanističkim zločinom da jedna opština koja je bila građena planski dođe u problem sa parkingom, sa saobraćajem, zagađenjem, bukom, to je skandalozno!

Ukoliko bi došlo do bilo kakvog rušenja ili neke gradnje u neposrednom dvorištu dječjeg vrtića dodatno bi se ugrozila bezbjednost naših najmlađih sugrađana, kojа im je nedovoljnim brojem zelenih površina, nedostatkom dječijih igrališta i "gran pri trkama" koje se svakodnevno održavaju budvanskim šetalištem - pješačkom zonom  već dovoljno narušen .