18-05-2024

Milović: Podstanarima 350 eura mjesečno, besplatan vrtić za mališane i posebna podrška za najugroženije kategorije stanovništva

Saopštenje prof. dr Nikole Milovića, nosioca liste “Budva može bolje!” prenosimo integralno.Pobjednička lista “Budva može bolje!” strateški razmišlja o budućnosti grada, a program “Čista desetka” dokaz je da u svim segmentima želimo Budvu da učinimo kvalitetnijim, modernism i ljepšim mjestom za život i rad građana, kao i boravak turista, u čemu ćemo, uvjereni smo, imati bezrezervnu podršku Budvana.

Uspostavićemo poseban program podrške podstanarima, zbog složene socio-ekonomske situacije, kao i činjenice da veliki broj građana nema riješeno stambeno pitanje. Mladim podstanarskim parovima, obezbjedićemo 350,00 eura mjesečno, kao subvenciju i podršku zbog nekontrolisanog rasta cijena zakupa stanova. Ovo će im omogućiti da lakše zasnuju svoju porodicu i ostanu da žive i rade u Budvi, time ćemo grad razvijati na temeljima socijalne pravde.

Kao finansijski izuzetno potentan grad, Budva može prije nego bilo koji grad u Crnoj Gori, da uvede besplatne usluge predškolskog vaspitanja na način što će roditeljima subvencionirati boravak mališana u državnoj predškolskoj ustanovi. Istovremeno, kao odgovorna gradska uprava, bićemo pouzdan partner državi za izgradnju bar još jedne predškolske ustanove na način što ćemo besplatno ustupiti zemljište za izgradnju vrtića i državu osloboditi obaveze komunalnog opremanja, što je gotovo polovina od ukupne vrijednosti investicije.

Želimo da se naš grad razvija kao grad jednakih šansi. Omogućićemo podršku najosjetljivijim kategorijama stanovništva kroz obezbjeđivanje školskog obroka i podršku pri neformalnom obrazovanju. U tom smislu, organizovaćemo besplatne kurseve stranih jezika, časove dodatne nastave, te kupovinu školskog pribora, kao i obezbijediti besplatne članarine u sportskim klubovima.