03-08-2017

Budvanske Demokrate DPS-u: Teško da ćete iz spuške rupe vidjeti šta će se dalje dešavati

Kada budvanski DPS, ili ono što je od njega ostalo u Budvi, pomene u istom kontekstu Demokrate i propast, onda na to treba samo oćutati i pustiti građanima da oni prokomentarišu kako sami znaju, saopštili su iz OO Demokrate Budva.

Budvanske Demokrate DPS-u: Teško da ćete iz spuške rupe vidjeti šta će se dalje dešavati | Radio Televizija Budva

Kako su naveli, može Demokratama spočitavati način vođenja grada neko ko stoji sa strane i posmatra.

I, prema njihovim riječima, nijesu imuni na kritike, naprotiv, dobrodošle su, jer, kako kažu, politiku ne vode u kafiću u sportskom centru, već na ulici, u razgovoru sa građanima, što ne može raditi DPS, ili ono što je od njega ostalo u Budvi.

"Propast do koje ste doveli Budvu vidjeli smo jako dobro svi, i mi u Demokratama i koalicioni partneri. Vidjeli smo preglomaznu i inertnu upravu, a nestručno upravljanje gradom vidljivo je na svakom koraku i repove ćemo još dugo vući i mi i neko ko dođe posle nas. Vidjeli smo katastrofalne ugovore koje su vaši članovi opštinskog odbora, neki u spuškim ćelijama, a neki u ulozi zaštićenih svjedoka protiv ovih u ćelijama, svojevremeno potpisivali i svjesno gurali iste te građane u živo blato. Sada se trudimo da te ugovore revidiramo i zajedno sa drugim ugovornim stranama dovedemo u balans, kako ne bi ispaštali građani. U kulturnim institucijama smo vidjeli vrlo interesantne aranžmane kojima ste svojevremeno zajedno sa pojedinim budvanskim biznis magovima isisavali milione i dijelili po egzotičnim destinacijama. Nešto slično smo vidjeli i u famoznoj turističkoj organizaciji. Frapantno je s kolikom dozom drskosti ste isisavali novac građana iz sportskih klubova i neke ugasili, a neke doveli pred kolaps. Sada se svi u koaliciji grčevito borimo da sve te kulturne institucije i sportske kolektive ostavimo na nogama, otmemo ih od opskurnih lica bliskih vašoj organizovanoj kleptomanskoj grupi i vratimo gradu i građanima. Vidjeli smo u kakvom ste rasulu ostavili opštinska preduzeća. I sada se trudimo da i njih nekako postavimo na zdrave noge, obezbjedimo im normalno poslovanje, adekvatne uslove za rad, a prije svega sigurnost na radu. Jer niste za sve ove godine bili sposnobni da obezbjedite zgradi Akademije znanja, S.R.C. Budva i MSC Budva upotrebne dozvole. O nepismenosti ljudi koje ste svojedobno vi postavljali za direktore pojedinih preduzeća i ustanova sada nećemo. Vidjeli smo i seosku i gradsku saobraćajnu infrastrukturu. Pa smo započeli asfaltiranje puteva u većini budvanskih sela u kojima ste bili redovni gosti i ostavljali naše milione, ali na iće i piće vas i vaših kumova, rođaka, prijatelja. Bili ste slijepi od tih istih tuđih miliona", navode budvanske Demokrate.

Ali, kako ističu, sve ovo i mnogo toga još su vidjeli građani sve ove godine.

"I vide da smo za sedam mjeseci ipak uradili za njih mnogo više nego vi za sve to vrijeme. Opet, finansijska situacija Opštine Budva u poslednjoj deceniji nije bila na prihvatljivijem nivou. Uprkos konstantnim blokadama, neselektivnošću u naplati poreza, prireza i lokalnih taksi, spremni smo da izdržimo sve udare i posljedice vaše 12-godišnje pogubne politike. Gospodo, revizije idu ili su u toku. Prikuplja se dokazna građa, ali toliko ste ojadili ovaj grad i građane da, kada bismo sve advokatske kancelarije slili u Opštinu Budva, ne bismo uspjeli da postignemo sve da procesuiramo. Zato je razumljiva vaša nervoza jer stiže pravda. Teško da ćete iz spuške rupe vidjeti šta će se dalje dešavati u Budvi", istakli su iz OO Demokrate Budva.

Oštricu, prema njihovim riječima, usmjeravaju ka Demokratama, jer shvataju da sa njima "nikakvih kompromisa nema, niti će biti".

"Shvatate rast i jačanje našeg subjekta, pa pokušavate prizemnim saopštenjima da unesete nemir među naše partnere. Nećete to uspjeti, jer Demokrate u Budvi ne preuzimaju zasluge, naprotiv – sve vrijeme naglašavamo da sve što je postignuto postignuto je zajedničkim djelovanjem svih subjekata koalicije i svako daje jednak doprinos u rezultatima. Korektnu saradnju imamo i imaćemo sa svima koji imaju istinsku želju za promjenama i tu smo za sve otvoreni. Konačno, onome što je ostalo od vaše lokalne organizacije preporučujemo da nastavite sa slikanjem službenih vozila i ulazaka na rampu kod Starog grada, jer to je sve što je ostalo od vašeg političkog aktivizma", zaključuju iz OO Demokrate Budva u reagovanju na saopštenje OO DPS Budva.