03-08-2017

Demokrate budvanskom DPS-u: Da nije žalosno i tragično po državu, bilo bi smiješno da vi nekoga prozivate za bilo kakvu krađu

Vi ste politiku i razgovor sa građanima vodili sa jahti, salona i sa svjetskih destinacija, a mi u neposrednom kontaktu sa građanima i, da vam pravo kažemo, nije nam lako ni kad za potrebe poređenja moramo da DPS i Demokrate stavimo u istu rečenicu, saopštili su iz OO Demokrate Budva u odgovoru na saopštenje budvanskog DPS-a.

Demokrate budvanskom DPS-u: Da nije žalosno i tragično po državu, bilo bi smiješno da vi nekoga prozivate za bilo kakvu krađu | Radio Televizija Budva

"Kada vi, članovi organizovane kriminalne grupe iz DPS-a i puleni čovjeka koji je DPS-u dao ime, samo pomenete Budvu, i nama i građanima Budve i cijele Crne Gore pred očima je upravo on - Svetozar Marović, osuđeni šef najveće organizovane kriminalne u regionu, ideolog i drugi čovjek vaše partije. Zamislite kako ste vi pošteni kad vam je reper za poštenje Marović, kojem ste se utrkivali ko će više da se nasmije na njegove "duhovite" opaske dok je uveseljavao skupove, a u isto vrijeme zgrtao milione. A i vi ste se ogrebali za koju "crkavicu". Da nijeste, ne biste se još uvijek oglašavali, nego biste se pokrili ušima i gledali što prije da sperete ljagu sa imena svojih porodica. Osim Svetozara, pred očima nam je i njegov bahati sin, ali i njegov brat, koji je, takođe, osuđen za svoja kriminalna djela, kao i njihovi najbliži saradnici. Ne smijemo zaboraviti ni predsjednika Opštine Budva iz DPS-a, Lazara Rađenovića, koji je ležao u zatvoru i odatle obavljao funkciju prvog čovjeka Budve, što je nezabilježen slučaj čak i u najkriminalnijim latinoameričkim državama", navode budvanske Demokrate.

Kako su istakli, da nije žalosno i tragično po državu, bilo bi smiješno da oni (DPS) nekoga prozivaju za bilo kakvu krađu.

"Vi koji ste samo iz Budve iznijeli na stotine miliona eura, a vaši šefovi iz cijele Crne Gore milijarde. Vi ste politiku i razgovor sa građanima vodili sa jahti, salona i sa svjetskih destinacija, a mi u neposrednom kontaktu sa građanima. Da vam pravo kažemo, nije nam lako ni kad za potrebe poređenja moramo da DPS i Demokrate stavimo u istu rečenicu. S druge strane, zaista nas čudi tolika vaša zabrinutost za naše koalicione partnere. Branite li vi to od nas, onaj isti Front koji je, kako vi kažete, najveći neprijatelj ove držve, koji je htio da izvrši državni udar i najveće krvoproliće u crnogorskoj istoriji, one, po vašim riječima, ruske plaćenike i izdajnike? Da li njih branite od nas ili pokušavate sebe da odbranite od totalnog kraha? Prije će biti ovo drugo. Poručujemo vam da se prvo između sebe preispitate, a o onome ko je što uradio, sudili su i sudiće građani, kao što su presudili vama na poslednjim izborima u Budvi, za sve pljačke, pohare i mahinacije", saopštile su Demokrate.

Govoreći o argumentima, iako ističući da DPS ne zaslužuje argumentovan dijalog, Demokrate su naglasile da je Budva ponovo na nogama, zahvaljujući novoj vlasti, čiji su predvodnici upravo Demokrate.

"Nije lako bilo budvansku opštinu, koja je grcala u dugovima i čiji je račun bio blokiran, vratiti u solventno stanje. Jeste da za vas tri miliona duga, djelić od onoga što ste nam "ostavili", nije ništa značajno i predstavlja "siću", ali za nas i građane Budve je pravi podvig što smo uspjeli da ih vratimo. Jeste da vas žulja jasno postavljen cilj nove demokratske vlasti u Budvi - nulta stopa tolerancije na nepoštovanje zakona, ali i to ispunjavamo, šta da vam radimo? Ipak, tek smo počeli da otvaramo Pandorine kutije, pa udahnite duboko, tek će da vas zapeče", zaključuju budvanske Demokrate u odgovoru OO DPS Budva.