05-11-2014

Najuspješnijem naučniku 2.000 eura

Ministarstvo nauke Crne Gore raspisalo je konkurs za dodjelu godišnjih nagrada za mladog istraživača, najuspješnijeg naučnika i inovatora za najuspješniji patent.

Najuspješnijem naučniku 2.000 eura | Radio Televizija Budva

Pravo prijave na Konkurs imaju licencirane naučnoistraživačke ustanove, kao i druge institucije koje se bave istraživanjem i razvojem u Crnoj Gori, a rok za prijave je 21. novembar do 16 časova.

Prijave se mogu dostaviti u jednom štampanom primjerku i na CD-u u PDF formatu, na adresu Ministarstva nauke, Rimski trg 46, 81000 Podgorica, Crna Gora.

"Podnosilac prijave treba da dostavi: prijedlog kandidata za dodjelu nagrade sa obrazloženjem u skladu sa tačkom III ovog Konkursa i CV sa bibliografijom naučnih radova kandidata.

Za dodjeljivanje nagrada za naučna dostignuća iz tačke III ovog Konkursa, Ministarstvo nauke obrazuje Komisiju, koja razmatra dostavljene prijave i sačinjava prijedlog za dodjelu nagrada za Ministarstvo", piše u saopštenju resornog ministarstva.

Kako su najavili, Ministarstvo će objaviti imena dobitnika nagrada sa obrazloženjem, na internet stranici Ministarstva.

Nagrada za mladog istraživača do 20 godina biće 1.000 eura, dok je nagrada za najuspješnijeg naučnika i inovatora po 2.000 eura.