14-02-2020

Nakon 20 godina Bečići dobijaju sportske terene i igrališta za djecu

Sekretarijat za investicije, na prijedlog Mjesne zajednice "Bečići" podržao je projekat izgradnje sportskih terena na tom dijelu teritorijie, koji je kako su naglasili iz Opštine Budva najvažniji infrastrukturni porjekat koji će biti realizovan u ovoj godini. Idejni projekat dat je na uvid glavnoj gradskoj arhitektici.

Nakon 20 godina Bečići dobijaju sportske terene i igrališta za djecu | Radio Televizija Budva

Iz Sekretarijata za investicije ističu da, pored svih infrastrukturnih projekata koji se realizuju i koji su u planu ovo je jedan od najvažnijih.

"Već 20 godina u Bečićima ne postoji mogućnost korištenja nikakvih rekreativnih sadržaja, što znači da je cijela jedna generacija stasala na ulici bez mogućnosti korištenja sportskih i rekreativnih terena. Opština Budva je prepoznala taj problem zajedno sa MZ Bečići i ove godine želimo da ga riješimo. Opština Budva je obezbijedila sredstva od 250.000 eura za sportsko rekretaivne sadržaje na teritoriji Opštine Budva, a priorotet će biti naselja u Bečićima dok je mjesna zajednica ušla u proceduru pribavljanja dokumenata potrebnih za relaizaciju ovog projekta" kazao je sekretar Sekretarijata za investicije, Mladen Mikijelj.



Mještani su veoma zadovoljni što će se jedan ovakva projekat realizovati, jer će izgradnja sportskih terena doprinijeti značajno izgledu i funkcionisanju u njihovom naselju.

"Na teritorji MZ "Bečići" je ovaj projekat prijeko potreban, jer zadnjih 20 godina djeca na ovom području nemaju priliku da se rekreativno bave sportom. Zbog privatizovanja hotela i prodaje zemljišta nemamo mogućnost da napravimo terene, Opština nam je tu izašla u susret. Gradiće se teren za fudbal, košarku, otvorena teretana, igrlaište za djecu i adekvatan prostor za osobe za invaliditetom" kazao je Predrag Ivanović iz MZ "Bečići".



Ivanović navodi da su glavnoj gradskoj arhitektici predali zahtjev za saglansoist za glavni projekat, idejno rješenje je urađeno, te se nadaju da će u što kraćem roku ovaj projekat biti realizovan.