09-07-2019

Nebojši Šćekiću produžen mandat u Sava osiguranju

Izvršnom direktoru Sava osiguranja Nebojši Šćekiću, na osnovu odličnih rezultata rada, produžen je mandat na još pet godina.

Nebojši Šćekiću produžen mandat u Sava osiguranju | Radio Televizija Budva

Odbor direktora Akcionarskog društva Sava osiguranja, produžio je mandat izvršnom direktoru Nebojši Šćekiću, do jula 2024. godine. Odbor je ocijenio da je, na osnovu odličnih rezultata rada Nebojše Šćekića, Sava osiguranje veoma uspješno poslovalo u proteklom periodu, te se na tome temelji odluka o produženju mandata za još pet godina.

Nebojša Šćekić je ovogodišnji dobitnik nagrade Evropski najmenadžer u osiguranju, koju mu je uručilo Evropsko udruženje menadžera, na svečanosti održanoj u četvrtak u Sarajevu. Takođe, Nebojša Šćekić je i Najuspješniji menadžer u 2018. godini, u velikim preduzećima i akcionarskim društvima, po izboru Asocijacije menadžera Crne Gore.



Sava osiguranje je u posljednjih pet godina ostvarilo najbolje rezultate poslovanja, u odnosu na sva ostala društva neživotnih osiguranja u Crnoj Gori. Ovaj trend poslovanja nastavio se i u tekućoj godini, gdje je u toku prvih pet mjeseci, uprkos izazovnim uslovima na tržištu neživotnih osiguranja, Društvo uvećalo svoje tržišno učešće u odnosu na 2018. godinu. U poređenju sa istim periodom 2018. godine, Društvo je ostvarilo rast bruto fakturisane premije za 8,8 odsto.

Sava osiguranje AD Podgorica posluje na crnogorskom tržištu neživotnih osiguranja već 20 godina, a zadnjih 11 godina kao dio Grupe Sava Re iz Ljubljane, sa Nebojšom Šćekićem na čelu Društva.