25-04-2023

Nemanja Radulović i Jelena Divanović osvojili prve nagrade na „ Orbetello Piano Competition” u Italiji

Nemanja Radulović i Jelena Divanović učenici ŠOMO Budva, osvojili su prve nagrade na "Orbetello Piano Competition" takmičenju u Italijanskom gradu Orbetelu, koje se održava svake godine i okuplja talentovanu djecu iz cijelog svijeta.


Foto: Arhiva/ RTV Budva

Nemanja Radulović mladi pijanista i kompozitor koji je učenik ŠOMO Budva se prijavio na ovo takmičenje online, a program koji je Nemanja svirao na ovom takmičenju je: 1. D. Scarlatti- Sonata K24 (A-dur) 2. C. Czerny- Etude op. 740, no. 37 3. E. Grieg- "March of the trolls" op. 54, no. 3 i sa ovim programom je osvojio Prvu nagradu.

Na istom takmičenju, pijanistkinja Jelena Divanović učenica iste škole je takođe osvojila prvu nagradu.



Članovi žirija bili su Tania Kozlova (Izrael),Helena Ha-Young Sul (Švedska),Istvàn I. Székely (Mađarska) i Giuliano Adorno (Italija).

Nemanja i Jelena su talentovani đaci koji ostvaruju zapažene rezultate. Kako Nemanja i komponuje baš u emisiji "Amfiteatar" na RTV Budvi koju vodi Nenad Pavićević, gosti Tamara Liješević i Slaven Vilus su nagovijestili saradnju sa Nemanjom, gdje bi on komponovao muziku za dokumentarni film o starobudvanskim porodicama.