04-05-2020

Notari od danas rade punim kapacitetom, maske obavezne

Notarske kancelarije od danas rade punim kapacitetom, poštujući zakonske odredbe o random vremenu sa stranakama, saopšteno je iz Notarske komore Crne Gore.


Ilustracija (Foto: Freepik)

"Napominjemo, da je obaveza svih notara da vode računa o svim propisanim mjerama NKT-a u cilju suzbijanja širenja virusa Kovid-19, poštujući preporuke nadležnih institucija u pogledu higijenskih i siguronosnih mjera, a naročito obavljanje komunikacije, prije svega, putem e-maila, telefonskim putem i drugim sličnim sredstvima", navodi se u saopštenju.

Kad je u pitanju neposredan rad sa strankama, kako dodaju iz Notarske komore, kao i do sada u danima dežurstava notarskih kancelarija, vodiće se računa o održavanju socijalne distance između stranaka i notara i zaposlenih u notarskim kancelarijama, poštujući higijenu radnog prostora i ruku.

"I stranke su dužne da se pridržavaju propisanih mjera (da obavezno nose maske i drže socijalnu distancu) o čemu, kako su kazali, postoji obavještenje na ulaznim vratima svih notarskih kancelarija", zaključuje se u saopštenju.


Izvor: Portal RTCG