18-04-2024

NVO Grupa građana BU2: Dinamičnim i kontinuiranim razvojem "Regionalni vodovod Crnogorsko primorje" ostvario je impresivna dostignuća

Regionalni vodovod na čelu sa predsjednikom Odbora direktora Zoranom Lakušićem ostvario je impresivna dostignuća u 2023. godini, ocijenili su iz NVO Grupa građana BU2.

NVO Grupa građana BU2: Dinamičnim i kontinuiranim razvojem

Foto: Arhiva

Naime, Regionalni vodovod Crnogorsko primorje prošlu poslovnu godinu završilo je sa dobitom od 1,2 miliona eura , što pokazuje da kompanija ostvaruje kontinuitet u uspješnom poslovanju od dolaska novog rukovodstva na čelu sa Lakušićem.

„Očigledno je da je Lakušić bio vrlo uspješen u vođenju i upravljanju svojim timom i kompanijom koji je predložen za Orden rada, zbog uspjeha u aktivnostima zaštite korita rijeke Morače i izvorišta Bolje Sestre što su prepoznali, bivši premijer Crne Gore Dritan Abazović, ali i sadašnji Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović, izborom za menadžera godine i ulaskom u 50 najuticajnih ljudi u Crnoj Gori, po izboru BiznisCG i metodologiji koju koriste ugledni mediji poput Ekonomista, Forbsa i Tajma.

Njegova sposobnost da ostvari sve planirane aktivnosti i ostvari bonitet i izvrsnost u poslovanju svakako govori o visokoj profesionalnosti i posvećenosti svojoj kompaniji. Sigurno je da je ovakav uspjeh rezultat velikog rada i napora koji su uloženi kako bi se postigli zacrtani ciljevi što su apostrofirali i Zeleni Evrope prilikom posjete Regionalnom vodovodu

Menadžer godine je dokaz njegovog liderstva i sposobnosti da motiviše i inspiriše svoj tim čiji su rad prepoznali predstavnici najprije Izvanredni i opunomoćeni ambasador Slovačke u Crnoj Gori je Boris Gandel

„To je vrlo važan segment uspjeha kompanije koju vodi, jer je uspjeh individualnih članova i njihovo postizanje u skladu sa ciljevima organizacije ključno za dugoročni uspjeh. To predstavlja prepoznatljivu referencu u identifikaciji ključnih figura i lidera koji oblikuju politiku, ekonomiju, kulturu i društvo u Crnoj Gori.

Lakušić je postao prepoznatljiva figura zbog svog snažnog angažmana u borbi protiv ekoloških problema, posebno u očuvanju vodoizvorišta i korita rijeke Morače od devastacije. Njegova posvećenost i liderstvo su donijeli znatne pozitivne promjene u očuvanju prirodnih resursa i zaštiti javnog interesa što često i naglašavaju priznati i poznati ekološki aktivisti imeđu ostalih Vuka Vujisića, Aleksandra Dragićevića,

Lakušićev rad prepoznao je i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović koji je povodom Svjetskog dana vode prisustvao sa predstavnicima organizacija za zaštitu životne sredine i ekoloških aktivista sastanku, na kojem su razgovarali o aktivnostima koje će se sprovesti kako bi se ostvarila vizija Crne Gore kao ekološke države.

"Zahvaljujući svojim inovativnim pristupima i jakom liderstvu, Lakušić je postao važna figura u borbi protiv ekoloških problema koji pogađaju Crnu Goru“.

„Njegova predanost očuvanju prirodnih resursa i zaštiti javnog interesa. Svojim angažmanom, Lakušić je postao prepoznatljiv i van granica Crne Gore, što je rezultiralo i posjetom ambasadora Kvinte Njemačke, Francuske, Italije i delegacije Evropske unije ali i članovi kabineta predsjednika Crne Gore. Predstavnici ambasada Kvinte izrazili su svoju zabrinutost zbog ovog problema i podržali Lakušićeve napore u zaštiti prirode i očuvanju vodnih resursa. Ova posjeta je bila korak naprijed u borbi protiv nelegalne eksploatacije pijeska i šljunka i važan korak ka očuvanju prirodnih resursa Crne Gore.

Lakušić je dobitnik i prestižnog priznanja „Best manager award 2023“ titula koja se dodjeljuje najuspješnijim upravljačima i rukovodiocima firmi koji su postigli poslovni uspjeh, istakli se u poslovnom svijetu, doprinijeli rastu, razvoju i napretku Crne Gore što dodatno učvršćuje njegovu ulogu u unapređenju života građana i zaštiti prirode i u vođenju jedne uspješne kompanije koja je ostvarila impresivne rezultate .