25-11-2020

Od danas su na snazi ove mjere NKT-a

Shodno mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti od danas će za dva sata biti skraćeno vrijeme rada ugostiteljskih i uslužnih subjekata, a za toliko će biti produžen period zabrane napuštanja objekata stanovanja. Tako će ugostiteljski i uslužni objekti od dana sraditi od sedam do 18 časova, a zabrana izlaska važiće od 19 do pet sati.

Od danas su na snazi ove mjere NKT-a | Radio Televizija Budva

Zbog izuzetno složene epidemiološke situacije, NKT je prije dva dana, na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, odlučio da skrati radno vrijeme ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti sa sadašnjih 07:00 – 20:00 na 07:00 – 18:00, i produži primjenu mjere zabrane napuštanja objekta stanovanja sa sadašnjih 21:00 – 05:00 na 19:00 – 05:00 narednog dana.

"Mjere će se primjenjivati od srijede, 25. novembra 2020. u 00:00 do 8. decembra do kada se produžava se i primjena mjera donijetih 13. novembra", saopšteno je iz NKT-a.

Ističu da je NKT, sagledavajući epidemiološku situaciju sa jedne strane i ekonomsku sa druge i ovog puta donijelo dobro odmjerene mjere sa ciljem da one u najmanjem mogućem obimu pogode građane, privredu i preduzetnike, a da daju očekivani rezultat.

NKT je pozivalo građane da u potpunosti poštuju sve mjere jer je to jedini način suzbijanja širenja koronavirusa.

"Sagledavajući zdravstvenu situaciju NKT je ocijenilo da je naš zdravstveni sistem zahvaljujući dobrom planiranju, pravovremenim aktivnostima i stručnosti i požrtvovanju zdravstvenih radnika i dalje sposoban da se, uprkos zabrinjavajućem stepenu infekcije, odupre pandemiji. NKT je sagledao i ogromno opterećenje zaposlenih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i pokrenuo proces čiji je cilj rasterećenje primarnog zdravstvenog sektora", zaključuje se.