29-05-2020

Odbornici danas o smjenama Carevića i Radovića

Predsjednik SO Budva Krsto Radović zakazao je za danas tri skupštinska zasijedanja koja će, u skladu sa preporukama NKT-a i Instituta za javno zdravlje, biti održana ispred zgrade Opštine Budva u postavljenom montažnom objektu.

Odbornici danas o smjenama Carevića i Radovića | Radio Televizija Budva

Nastavak 30. sjednice, na kojoj bi trebalo da se razmatra Deklaracija za poništenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, zakazazna je za 10 sati.

Pomenuta sjednica bila je zakazana po hitnom postupku početkom februara ove godine, međutim, nije održana zbog nedostatka kvoruma. Sjednici tada nisu prisustvovali odbornici DPS-a, Crnogorske, Građanskog pokreta URA i SD-a. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva, Predrag Jelušić kazao je da odbornici DPS-a ni danas neće podržati ovaj predlog, odnosno, neće doći na prvu sjednicu.

Nakon ove sjednice, planirane su još dvije, u 12h o razrješenju predsjednika Opštine Budva Marka Carevića i u 14h o razrješenju predsjednika Skupštine Opštine Budva Krsta Radovića.

Podsjećamo da je inicijativu Crnogorske od 30. aprila o razrješenju predsjednika Opštine potpisalo 16 odbornika, 11 iz DPS-a, tri iz Crnogorske, jedan iz Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan Džaković, a inicijativu DPS-a od 4. maja za smjenu predsjednika Skupštine potpisalo je 17 odbornika, 12 iz DPS-a, tri odbornika Crnogorske, jedan odbornik SD-a i nezavisni odbornik Stevan Džaković.


Montažni objekat u kome će se održati današnje sjednice lokalnog parlamenta, kojima će, kako je ranije najavljeno, prisustvovati 70 ljudi, obuhvata prostor od 700m2.

Sjednice možete pratiti uživo na kanalu TV Budva, kao i na talasima Radio Budve, na 98,7MHz.