02-02-2022

Odlazak prvog strijelca: Miličković iz Petrovca u Žalgiris

Crnogorski prvoligaš OFK Petrovac ostao je bez napadača – Marko Miličković potpisaće u narednim danima ugovor sa šampionom Litvanije Žalgirisom.


Foto: Marko Miličković

Prvi strijelac crnogorskog šampionata dogovorio je transfer i bez dodatnih zahtjeva druge i treće strane preseliće se u Litvaniju.

Iza Miličkovića je odlična jesen – sa deset golova popeo se na vrh liste strelaca Prve lige. Iza je ostavio Miloša Raičkovića (8) iz Budućnosti i saigrača Adnana Bašića (7).

Nezaboravnih šest mjeseci bilo je dovoljno Marku Miličkoviću da se domogne evropskog fudbalskog sazvežđa. Odigrao je za Petrovac 18 utakmica, uz deset golova, upisao i jednu asistenciju. Rođen 1998. u Podgorici, školovao se u OFK Titogradu i Mladosti, kalio u dresovima Otranta i glogovačkog Feronkla. Povratak u Crnu Goru, jula prošle godine, bio je odličan pogodak – eksplodirao je u timu Vladimira Jankovića i sa titulom najboljeg strijelca jesenjeg dijela šampionata zaslužio poziv iz bivše sovjetske republike.

Ugovor sa Žaligirsom biće potpisan, najverovatnije, tokom iduće nedjelje.

OFK Petrovac je početkom decembra prodao Zaima Divanovića bjeloruskom Šahtjoru za rekordnih 150.000 eura i najavio novu klupsku eru. Prema dogovoru klubova, Divanović bi trebalo da proljećni dio sezone odigra u Crnoj Gori i tek na ljeto, u „punom kapacitetu“ bude na raspolaganju stručnom štabu Šahtjora.

Od transfera Marka Miličkovića prvoligaš sa Jadrana, prema najavama, neće prihodovati značajnija sredstva. Iz jednostavnog razloga – ofanzivac nije imao ugovor sa OFK Petrovcem.

Izvor: Sport Klub