23-12-2023

Odložen nastavak 10. sjednice SO Budva na zahtjev vladajuće većine

Nastavak 10. sjednice SO Budva odložen je na zahtjev Kluba odbornika vladajuće većine.


Foto:: portal RTV Budva

10. sjednica Skupštine opštine Budva je nastavljena danas, uz prisustvo 25 od ukupno 33 odbornika. Predsjednik SO Budva Nikola Jovanović utvrdio je da postoji kvorum za rad.

Četiri odbornice najavile odsustvo sa sjednice, pored ostalih i predsjednica Kluba odbornika "Budva na prvom mjestu", Marijana Božović.

Proceduralno se javio odbornik vladajuće većine Nikola Kralj, koji je zatražio odlaganje sjednce budući da im, kako je rekao, treba još par dana da bi usaglasili detalje vezano za dogovor o izboru potpredsjednice Opštine Budva.

Proceduralo se javio i Marko Marković (Demokrate) koji je ukazao da je 10. sjednica zakazana po hitnom postupku, te u vezi sa tim ustvrdio da su se na dnevnom redu našle i odluke koje nemaju karakter hitnosti.

"Dvije odluke imaju karakter hitnosti, a to su rebalans budžeta i izbor potpredsjednika. Predlažem, ako već imamo kvorum, da se danas izjasnimo i po pitanju izbora potpredsjednice Dokić. Nema potrebe da se ova sjednica rasteže", istakao je Marković.

Predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović kazao je da imamo situaciju da je najbrojniji klub odbornika podnio u potpunosti opravdan zahtjev.

"Vi znate da kada klub koji vrši apsolutnu vlast istakne zahtjev, da se uvijek izlazilo u susret. Taj zahtjev smatram opravdanim, s tim da se nastavak zakaže u brzom roku", kazao je Jovanović.

Za riječ se potom javio i odbornik URE Ivan Ivanović koji je kazao da postoji kvorum za rad i da je predložen dnevni red, te da bi bilo u redu da se sjednica održi.

Milan Tičić (DPS) podsjetio je da su se svi na kolegijumu usaglasili da je izbor potpredsednice najbitnija tačka dnevnog reda. Istakao je da je DPS spreman da da kvorum, kako bi se 10. sjednica SO Budva završila.

"Čujem od kolege Kralja da treba da se usaglasite. Pa, prije 10 dana na dnevnom redu bio je izbor Dokić. Ne znam koliko vam treba vremena da se usaglasite", poručio je Tičić.

Predsjednik Jovanović prihvatio je zahtjev Kluba odbornika "Budva na prvom mjestu" i odložio nastavak 10. sjednice.

On je najavio sjednicu SO Budva za 29. decembar, a za tri dana ranije zakazan je kolegijum na kojem će biti dogovoreni svi detalji.

Prema njegovim riječima, postoji mogućnost da se o izboru Dokić raspravlja na sjednici 29. decembra, ali to zavisi od pregovora unutar vladajuće većine.

Podsjetimo, na nastavku 10. sjednice lokalnog parlamenta odbornici su trebali da raspravljaju o sljedećim tačkama:

1. Predlog Odluke o sufinansiranju projekata iz oblasti kulture

2. Predlog Zaključka o usvajanju Izvještaja o radu sportskih subjekata kojima su opredijeljena sredstva iz Budžeta Opštine Budva za 2022. godinu

3. Predlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o utvrđivanju cijene regulisanih komunalnih usluga Vodovod i kanalizacija doo Budva

4. Predlog Odluke o raspodjeli dobiti i pokriću gubitaka Vodovod i kanalizacija doo Budva

5. Predlog Odluke o izmjeni i dopuni Budžeta Opštine Budva za 2023. (prvi dio)

- Predlog Odluke o izmjeni i dopuni Budžeta Opštine Budva za 2023. (drugi dio)

- Amandman

6. Izmjene i dopune Programa investicionih aktivnosti Opštine Budva za 2023. godinu

7. Izmjene i dopune Programa uređenja prostora Opštine Budva za 2023. godinu

8. Predlog rješenja o davanju saglasnosti na imenovanje potpredsjednice Opštine Budva

DOPUNA:

- Predlog Odluke o imenovanju sekretara SO Budva Berislava Fabrisa

- Predlog Odluke o linijskom, gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji Opštine Budva


M.S.