04-10-2023

Održana Međunarodna brdska auto trka u Herceg Novom, Adžić drugi u klasi 1400A

Za vikend je održana Međunarodna brdska auto trka u Herceg Novom u organizaciji AMSK Podi Meridianbet 2023. Naš sugrađanin Marko Adžić istakao je za Portal RTV Budva da je završio trku drugi u Klasi 1400A u veoma jakoj konkureniciji.


Foto: Privatna arhiva

Kako je istakao, sama trka okupila je oko 60 takmičara iz Crne Gore, BiH, Srbije, Albanije, Makedonije, kao i zemalja EU: Hrvatske, Mađarske i Italije.

"Ja sam završio drugi u Klasu 1400A u veoma jakoj konkurenciji. U subotu sam imao prvo vrijeme na treninzima, dok sam u nedjelju na trku u prvoj vožnji bio prvi, a u drugoj vožnji sam imao mali peh nekih kilometar pred cilj. Otvorila mi se hauba i bio sam primoran tako da prođem kroz cilj i završim drugi trku", kazao je on.



Istakao je da je sljedeća Međunarodna brdska auto trka najavljena za 7. i 8. oktobar u Dubrovniku u organizaciji Dubrovnik Racing gdje ima oko 128 prijavljenih auta.

"Ta trka je odlučujuća za titulu šampiona Klase 1400A. Trenutno sam četiri boda iza prvoplasiranog, tako da će se sve znati u nedjelju", zaključio je on.