26-11-2023

Održana svečanost *Ladies night* u organizaciji Rotari kluba Budva

Tradicionalno okupljanje rotarijanaca na svečanosti “Ladies’ Night”, u organizaciji Rotari kluba Budva, održano je proteklog petka u hotelu “Splendid”.

Održana svečanost *Ladies night* u organizaciji Rotari kluba Budva | Radio Televizija Budva

Foto: Rotari klub Budva

U petak, 24. novembra sa početkom u 19,30 časova u hotelu „Splendid“, održano je tradicionalno zimsko druženje rotarijanaca zemlje i inostranstva na svečanosti „Ladies' Night“ u organizaciji Rotari kluba Budva.

I ovogodišnji „Ladies' Night“, okupio je oko 140 rotarijanca iz zemlje i inostranstva, članova njihovih porodica, prijatelja, poslovnih prijatelja i donatora Rotari kluba Budva i predstavnika institucija grada Budve, koji su, pored ugodnog druženja, još jednom podsjetili na potrebu i za nesebičnim služenjem, osnovnu misiju Rotarija.

Svečanosti su prisustvovali i g. Aleksandar Radojičić, guverner Distrikta 2483, predstavnici RC Kotor, RC Pljevlja, RC Bar, RC Podgorica, RC Ulcinj-Ulquin, E Rotari kluba Crne Gore, rotaraktovci Budve i Podgorice, kao i dragi prijatelji pobratimskih klubova RC Novi Sad Alma Mons, RC Beograd Skadarlija, kao i klubova RC Beograd, RC Beograd Avala i RC Čačak.

Ovogodišnja zimska svečanost budvanskih rotarijanaca bila je posvećena akciji „Za talente Budve“, prikupljanju sredstava za mlade grada koji svojim aktivnostima i izborima već trasiraju svoj profesionalni i liderski put. U skladu sa idejom akcije, u kulturno-umjetničkom programu nastupili su učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje Budve, koji su izveli himne zemalja Distrikta i Rotari internacionala, pijanista Nemanja Radulović, koji je izveo Šopenovu „Polonezu“ i učenici OŠ „Mirko Srzentić“ u Petrovcu, koji su prezentovali svoja saznanja u oblasti robotike. Da je RC Budva još jednom ispunio svoj zadatak govori i podatak da je i ovom prilikom donacijama i učešćem u humanitarnoj aukciji i lutriji prikupljeno preko 8.000 evra.

Klub i akcije RC Budva su pozdravili zvaničnici distrikta i klubova na svečanosti, dok je RC ovom prilikom promovisao i dva nova člana, kao i još jednog nosioca priznanja „Pol Haris“. U zabavnom dijelu programa nastupio je bend „Alex Trio“, dok su i članovi RC Budva, sada po već tradicionalnom običaju, pjesmom gostima poželjeli dobrodošlicu.

O Rotariju

Rotari predstavlja globalnu mrežu lidera koji se volonterski posvećuju rješavanju naj-oštrijih humanitarnih izazova u svijetu. Rotari povezuje 1.2 million članova posredstvom 34.000 Rotari klubova u preko 200 zemalja i geografskih regiona. Njihov rad utiče na život kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou, od pomoći porodicama u potrebi u svojim zajednicama do borbe za svijet oslobođen dječije paralize (Polio-Free World). Više informacija o Roatari pokretu na www.rotary.org