31-12-2021

Održano online predavanje „Digitalna tranzicija humanističkih znanosti i umjetnosti“

U organizaciji Društva za kulturni razvoj Bauo održano je online predavanje (putem zoom platforme) sa dr Koraljkom Kuzman Šlogar iz Instituta za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba, na temu digitalne tranzicije humanističkih znanosti i umjetnosti.



Koraljka Kuzman Šlogar diplomirala je povijest, etnologiju i muzeologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a potom magistrirala i doktorirala na području humanistike, polje etnologija i kulturna antropologija s temom Revitalizacija identiteta slovačkih Hrvata od 1989. do danas.

Zaposlena je od 2001. godine u Institutu za etnologiju i folkloristiku gdje radi na planiranju i vođenju digitalizacijskih projekata te izradi i razvoju digitalnog repozitorija nematerijalne kulturne baštine. Sudjeluje u projektima izdavanja arhivske građe, snimanja etnografskih dokumentarnih filmova te kreiranja virtualnih i muzejskih izložbi.




Paralelno radi na znanstvenim projektima iz područja digitalne humanistike i kulturne antropologije, sudjeluje na domaćim i međunarodnim skupovima te objavljuje znanstvene i stručne radove. Trenutno joj je u fokusu interesa područje razvoja e-infrastrukture za umjetnost i humanističke znanosti te povezivanje sa srodnim institucijama na nacionalnoj i međunarodnoj razini u svrhu stvaranja virtualne znanstveno-istraživačke mreže.

Predstavnica je za Hrvatsku u DARIAH-EU konzorciju, nacionalna koordinatorica za DARIAH-HR i supredsjedateljica DARIAH-EU radne skupine ELDAH (za etiku i zakonitost u digitalnoj umjetnosti i humanističkim znanostima). Članica je različitih nacionalnih i paneuropskih radnih skupina i odbora.