29-04-2020

Opština Budva dijeli zaštitne maske građanima

Odlukom predsjednika Marka Carevića Opština Budva nabavila je 15,000 zaštitnih maski za sve građane koji žive i borave na području opštine Budva, saopšteno je iz Službe predsjednika.



Maske će, kako su kazali, biti podijeljene sjutra između 9 i 14 časova na sljedećim lokacijama:

-Petrovac - ispred "Volija"
-Pržno - ispred prostorija Mjesne zajednice
-Podkošljun, Dubovica, Mainska i Bečiči - kod prodavnica "Mega marketa" u ovim naseljima,
-Lastva - kod Pošte i ispred TQ Plaze.

"U cilju otklanjanja opasnosti od ugrožavanja zdravlja i života građana izazvanih korona virusom i proglašenjem epidemije u Crnoj Gori, a imajući u vidu da na tržištu postoje određene vrste roba koje su deficitarne i do kojih naši sugrađani ne mogu doći, a posebno cijeneći ekonomski momenat, Opština Budva odlučila je da za potrebe svih građana koji žive i borave na teritoriji opštine Budva nabavi određenu količinu zaštitnih maski i podijeli građanima kako bi doprinela očuvanju njihovog zdravlja i sprečila dalje širenje virusa", pojasnili su iz Službe predsjednika Carevića.

Oni su apelovali na solidarnost naših sugrađana i u ovoj situaciji.

"Što znači da uzimaju samo neophodan broj maski i da prvenstvo daju građanima koji do sada nisu bili u prilici da ih nabave", navodi se u saopštenju.

Takođe, podsjetili su građane opasnost od širenja ovog virusa i dalje postoji, te da je, pored nošenja maski u zatvorenim prostorijama, neophodno pridržavati se i dalje dosljedno mjera koje je donijelo NKT.