17-09-2019

Opština Budva uložila sredstva u modernizaciju tehnike Radio Televizije Budva

Opština Budva, je nakon prošlogodišnjih ulaganja u tehničku opremu i modernizaciju TV Budva, u skladu sa izdvojenim sredstvima za kapitalne projekte, nastavila sa ulaganjima u našu medijsku kuću, tako da se druga faza investicija uspješno realizuje.

Opština Budva uložila sredstva u modernizaciju tehnike Radio Televizije Budva | Radio Televizija Budva

Od kada se ušlo u proces digitalizacije i nabavke opreme emitovanja programa u skladu sa visokim standardima i prenosa skupštinskih zasijedanja uživo iz zgrade Opštine, zahvaljujući izdvajanjima iz opštinskog kapitalnog budžeta, danas pričamo o savremenoj medijskoj kući koja je spremna da odgovori na brojne izazove, istakao je direktor RTV Budva, Rade Tabaš.

"Mogu da kažem da je to bio jedan dug i složen proces, zato što je tehnika u Televiziji Budva prije dvije godine bila u katastrofalnom stanju, a sada već možemo da se pohvalimo sa jednom modernom i savremenom medijskom kućom, koja je spremna da odgovori na sve tehničke izazove 21. vijeka", naglasio je Tabaš.

Za modernizaciju i opremanje Radio Televizije Budva, Opština je iz kapitalnog budžeta izdvojila 200.000 eura, od čega je, prema riječima Tabaša, za izradu glavnog projekta Radio Televizije, koja je planirana na novoj lokaciji, na poslednjem spratu zgrade Akademije znanja, odvojeno 50.000 eura.

"Veći dio budžeta je utrošen na opremu koja se koristi za prenos skupštinskih zasjedanja putem televizije i mogu slobodno da se pohvalim da smo mi jedina lokalna medijska kuća u Crnoj Gori koja uživo prenosi zasijedanje opštinskog parlameta", kazao je Tabaš.

Opširnije u prilogu Jadranke Nikić: