25-01-2018

Osim Pizane, još gradskih plaža?

Nezadovoljstvo građana činjenicom da nema plaže koja nije zatrpana mobilijarom evidentno je već godinama, pa je opština Budva odlučila da zakupi jedan broj plaža ovog ljeta i pretvori ih u gradske plaže.

Osim Pizane, još gradskih plaža? | Radio Televizija Budva

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore uputilo je početkom decembra 2017. godine inicijativu Ministarstvu održivog razvoja i turizma za Izmjenu plana objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra za period 2016-2018.godine za prenamjenu korišćenja budvanske plaže Pizana, pa je ta plaža definisana kao javna plaža, bez obaveze postavljanja plažnog mobilijara.

Predsjednik opštine Budva Dragan Krapović ranije je kazao da smatra da bi trebalo da postoji još jedna ili dvije plaže u Paštrovićima, i eventualno jedan dio Jaza koji će biti bez mobilijara, da bi mogao nesmetano da dođe da se kupa ko hoće.

U budžetu za ovu godinu Opština Budva je opredijelila 50.000 eura za zakup plaža kako bi te koje uzme pod zakup oslobodila od mobilijara.

Krapović ističe da u centru grada postoji nekoliko plaža koje su klasifikovane kao gradske plaže, ali će insistirati da ih bude više.

"Ove godine će biti više prostora za goste iz privatnog smještaja, a svake iduće će to morati da ide uzlaznom putanjom, da bi svi gosti mogli da nađu svoje mjesto pod suncem", zaključuje Krapović.