17-06-2021

Otvoren novi info biro TOB-a

U Budvi je danas svečano otvoren turistički info punkt vrijedan 56.000 eura. Stakleni objeka, površine 30 kvadrata nudiće poptupo nov sadržaj i upotpuniće informativni dio turističke ponude metrople turizma. Novi moderni turistički biro samo je početak osavremenjavanja turističke ponude kako turistima, tako i samim mještanima.

Otvoren novi info biro TOB-a | Radio Televizija Budva

Direktorica Turističke organizacije Budva, Maja Liješević, kazala je da je turistički punkt planiran još 2019. godine, ali pojavom koronavirusa projekat je morao da sačeka.

Izvođač radova bila je firma "Bom beton" iz Cetinja, dok je kompletan idejni i glavni projekat odradila frima "Vertikala" iz Tivta.



"Punkt je prije svega informativnog karaktera, ali biće i glavni punkt za izletničku taksu, ovdje će se prijavljivati turisti i naplaćivati boravišna taksa, ali će se sprovoditi i sve druge aktivnosti koje obavlja jedan turistički biro", istakla je Liješević.

Ona je posebnu zahvalnost iskazala prema sugrađaninu Miću Duletiću, koji je zajedno sa nadzornim organom, kao svoj doprinos gradu Budvi svakodnevno bio na terenu i nadzirao radove zajedno sa timom TOB-a.

Liješević je kazala da u Budvi trenutno boravi 10.000 gostiju, od čega jedna polovina u privatnom, a druga u hoteslskom smještaju.

Turistički punkt radiće u dvije smjene, svakoga dana od 9 do 21h.



Predsjednik opštine Budva, Marko Carević istakao je zadovoljstvo postavljanjem novog modernog punkta koji je kako je kazao pravi primjer arhitektonskog rješenja.

"Ovdje se oslikava timski rad, svi su dali doprinos i to je negdje naša vizija i strategija, jedan partnerski odnos u cilju nove i bolje turističke ponude. Jako je važno da Budva ima savremene punktove kako bi se turisti što bolje i brže snašli prilikom boravka na našoj rivijeri", kazao je Carević.

D.P.