25-07-2018

Petrovčani poslije devet godina mogu nesmetano do mora

Nakon devet godina, od kada je zbog izgradnje hotela Kristal Rivijera zatvorena staza prema moru, želja građana naselja Brezine u Petrovcu se ispunila, pa će napokon moći nesmetano da prolaze do obale.

Petrovčani poslije devet godina mogu nesmetano do mora | Radio Televizija Budva

Peticija koju je potpisalo preko trista građana Petrovca je konačno urodila plodom.

Podsjećamo, kompanija "Euro mix trade" postavila je bez odobrenja ogradu (drvenu, platnenu i od armaturne mreže) na javnoj površini u Petrovcu, pa je istu, po naredbi Komunalne ispekcije, uklonila.

Mještani Petrovca su u peticiji koju su uputili Opštini Budva 2014. godine zahtijevali da im se na ovoj nepokretnosti trajno uspostavi pravo službenosti prolaza koje su uvijek imali, a koje im je ukinuto usvajanjem DUP-a "Petrovac centar", po željama investitora.

Komunalni inspektor je po prijavi Sekretarijata za pravnu zaštitu, koja je inicirana na zahtjev građana Petrovca, izašao na lice mjesta, na dio javne površine u Petrovcu, i konstatovao da je isti zauzet od strane pomenute komapnije (bez odobrenja nadležnog organa Opštine Budva) te naložio da se ograda i par stolova uklone sa dijela javne površine.