03-11-2017

Porto Budva izmirio kompletan dug za komunalije - čeka se dozvola

Služba za naplatu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta Opštine Budva, ostvarila je od početka godine ukupan prihod po osnovu komunalija u iznosu od preko devet miliona eura, čime je premašen planirani budžet.

Porto Budva izmirio kompletan dug za komunalije - čeka se dozvola | Radio Televizija Budva

Prema riječima načelnika Službe za obračun i naplatu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta Ninoslava Kaluđerovića, zaključno sa 1. novembrom po osnovu naplate komunalija, planirani budžet u iznosu od oko osam miliona je premašen, i na današnji dan iznosi oko 9,2 miliona eura.

“To je samo pokazatelj da smo u proteklom periodu radili domaćinski i korektno, ispoštovali zakonkse obaveze, koje su predvidjene samom realizacijom punjenja budžeta, a samim tim stvorili neke bolje uslove za poslovanje u biznisu, naročito za pravna lica, a nadam se, da će do kraja godine i ono što je predvidjeno za fizička lica biti ostvareno”, kazao je Kaludjerović.

Prije dva dana, samo je od naplate komunalija inkasirano 2,9 miliona eura, koje je po osnovu duga uplatila građevinska kompanija “Alart centar“ za gradnju luksuznog kompleksa “Porto Budva“.



“S obzrirom da je ovaj predmet interesantan za kompletnu javnost u Crnoj Gori, da se još neki elementi nalaze kod specijalnog državnog tužioca, te da smo u prethodnom periodu pokrenuli odgovarajuće krivične prijave, taj predmet privodimo kraju shodno zakonskoj proceduri”, istakao je Kaludjerović.

Onoga momenta kada su se otklonile sve prepreke za izmirenje obaveza Alart centra, kako kaže, pristupili su samoj relaizaciji.

“Alart centar je zaključio Ugovor prije dva dana, tačnije, 01.11.2017. godine, i po osnovu obračuna Sekreterijata za investicije bio je u obavezi da izmiri pet miliona eura, S obzirom da su izrazili želju da plate iznos u cjelosti, po važećoj skupštinskoj odluci ostvarili su popust od 20%, što u prevodu znači, da je preostali iznos duga bio oko četiri miliona eura”, naveo je Kaludjerović, dodajući da su u prethodnom periodu uplatili iznos za prvi dio fazne gradnje od oko 1.000.050 eura, a nakon toga i preostali dug od 2.950.000 eura, te su sada u fazi dobijanja gradjevinske dozvole shodno Zakonu i proceduri…

Opširnije u Budvanskoj hronici u 17.30h.

D. Benić