07-06-2019

Postavljena "stonoga" u parku kod Crvene zgrade

Danas je pored Crvene zgrade, na travnatoj površini postavljena skulptura u vidu “stonoge”, u okviru projekta GoGreen, koji se sprovodi u partnerstvu sa UNDP-em, Opštinom Budva i Fondacijom Budva.

Postavljena



Predstavnike medija je u ime Opštine Budva i predsjednika Marka Carevića pozdravila Jovana Đurović iz PR Službe.

"Projekat “Go green” koji se u prethodnom periodu odvijao u našoj opštini pokazao je koliko je plodonosna saradnja opštine sa nevladinim sektorom i međunarodnim organizacijama u projektima koji se tiču održivog razvoja i životne sredine. Crna Gora je među najneefikasnijim potrošačima energije i vode u Evropi. Sve gradove pa tako i Budvu, koja je kao turističko mjesto veliki potrošač energije čeka nužno suočavanje sa posledicama razvoja i zato je važno kroz edukativne i druge projekte skrenuti pažnju javnosti na ove probleme. Svaka promjena kreće sa promjenom svijesti.

Zahvalila bih UNDP-u, Fondaciji Budva i “Creative Lab”-u za odličnu saradnju tokom cijelog projekta. Kao što je to bio slučaj do sada, Opština Budva ostaje zainteresovani partner za buduće projekte sličnih ciljeva. Neka ova stonoga, kao poslednji segment naše saradnje, bude naš zajednički dar najmlađima, da se bezbrižno igraju na zelenoj površini, a nama starijima da je priroda ograničeni resurs i da bez nje nema života u jednom gradu", zaključila je Jovana Đurović.


Foto: Jasna Bezarević