23-10-2018

Postavljeni metalni stubići na trotoarima

Pojava nepropisnog parkiranja na trotoarima kao što smo i nedavno pisali prisutna je u čitavom gradu. U cilju poštovanja saobraćajnih propisa u dijelu ulice Filipa Kovačevića, postavljeni su zaštitini stubići na trotoarima.

Postavljeni metalni stubići na trotoarima | Radio Televizija Budva

Parkiranje na trotoarima što zbog nedostatka parking mjesta što zbog nekulture vlasnika automobila već odavno je postala česta pojava u Budvi, čime je ugrožena sigurnost učesnika u saobraćaju ali i smanjen prostor za kretanje.


U cilju trajnog rješenja problema, Sekreterijat za komunalno stambene poslove započeo je postvljanje metalnih stubića na trotoaru u ulici Filipa Kovačevića. Prema riječima pomoćnika sekretara Sekreterijata, Aleksandra Popovića pribjeglo se krajnjoj mjeri koja se morala uraditi.

"Ćlanom 60. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima jasno je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje na trotoarima. Na ovom dijelu trotoara nije dozvoljeno parkiranje i zaustvljanje, a s obzirom da se radi o jednoj veoma frenkventoj ulici, morali smo pristupiti toj krajnjoj mjeri, postavljanju zaštitinih stubića kako bi očuvali taj dio za nesmetano kretanje pješaka", kazao je Popović.

Radove u okviru tekućeg održavnja gradske infrastrukture izvodi privredno društvo SBCC d.o.o. Cetinje, a Popović najavljuje da će slične akcije biti realizovane u narednom periodu na različitim lokacijama u gradu.

"Radovi se izvode u sklopu tekućih radova u okviru saobraćajne infrastrukture. Procjenjena vrijednost radova na ovom potezu je oko dvije hiljade eura. Planiramo da u sklopu svojih redovnih radnih aktivnosti postavimo stubiće na dijelu gradskog Bulevara kao i u Dositejevoj ulici, jer postoji veliki broj pritužbi građana da ne mogu slobodno da se kreću prostorom koji im je predviđen", istakao je Popović.