24-03-2024

Poznata ruska rok grupa „Splin” sjutra svira u Budvi

Poznata ruska indi rok grupa „Splin” održaće sjutra koncert u Mediteranskom sportskom centru u Budvi sa početkom u 19h, što će biti prvi nastup kultnog benda u Crnoj Gori.


Foto: Profconcerts.com

„Splin” će u Budvi nastupiti u okviru martovske turneje tokom koje su svirali u Sofiji, Bratislavi, Helsinkiju, a u subotu su imali i koncert u MTS dvorani u Beogradu.

„Splin” je nastao u Sankt Petersburgu 1994, a krajem maja ove godine obilježiće i 30 godina rada. Grupu su osnovali frontmen Aleksandar Vasiljev (vokal i gitara) i basista Aleksandar Morozov, koji su bili zaposleni u Teatru "Buff".

Riječ je o jednom od najpopularnijih rok bendova na području Rusije i postsovjetskom prostoru. Objavili su 16 studijskih, tri koncertna i jedan mini-album.

Veliki „Splinov” hit je pjesma „Выхода нет” sa albuma „Гранатовый альбом”iz 1998, radili su i soundrtack za filmove „Брат 2” (2000) i „Война” (2002) koje je režirao Aleksej Balabanov.



Veliki hit s kraja devedesetih, Izvor: YouTube/Oficijalni kanal grupe „Splin”

Kako su organizatori najavili, na koncertu u Budvi grupa će svirati kako najveće hitove, tako i nove pjesme, sa modernim, ali jednako prepoznatljivim zvukom.

"Tokom skoro 30 godina svog postojanja, grupa je stekla milione fanova u različitim djelovima naše planete. „Splin” je simbioza oštrih tekstova, jedinstvenog zvuka i jedinstvenog vokala. Ovaj koncert je idealan poklon za ljubitelje „Splina” koji znaju napamet sve pjesme, a za nove slušaoce idealna prilika da urone u nevjerovatnu atmosferu koja vlada na koncertima benda", saopštili su organizatori.


M. S.