22-06-2020

Predstavnici političkih partija pristižu na sastanak u Akademiju znanja

Nastavak dijaloga predstavnika parlamentarnih političkih subjekata u Budvi, koji je počeo u petak, 19. juna, planiran je za danas u 10 sati. Prema informacijama koje imamo sa terena, predstavnici političkih partija pristižu na dogovoreni nastavak dijaloga.

Predstavnici političkih partija pristižu na sastanak u Akademiju znanja | Radio Televizija Budva

Dijalog je pokrenut kako bi se prevazišla aktuelna politička kriza u našem gradu, a nakon višesatnih razgovora akteri u petak nisu davali izjave medijima, kako su međusobno i dogovorili.

Naime, dogovoreno je da predstavnici političkih partija koje imaju odbornike u parlamentu ne smiju da daju izjave do postizanja zajedničkog dogovora. Međutim, predstavnici DPS-a i Crnogorske oglasili su se tokom vikenda saopštenjem za javnost, istakavši da u pregovorima više neće učestvovati.

"Crnogorska više neće učestvovati u dijalogu koji se vodio kao ovaj. Mi smo novo rukovodstvo koje želi da opština normalno funkcioniše i sva odgovornost je na onima koji to ne žele da prihvate, poručila je predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović".

"Dakle kao najbrojnija i najodgovorniji partija u budvanskom političkom životu mi smo se odazvali na poziv predsjednika Opštine Budva, odnosno vršioca dužnosti predsjednika Opštine Budva, Vladimira Bulatovića, u nadi da ćemo učestvovanjem u dijalogu o aktuelnoj krizi u Budvi pokušati da nađemo neko zajedničko rješenje sa novom opozicijom u gradu. Međutim to nije dalo očekivane rezultate", saopštio je potpredsjednik Opštinskog odbora DPS Budva Nikola Divanović.

Predstavnici ostalih političkih partija nisu davali izjave za medije.

Takođe, dogovoreno je da dok traje politički dijalog predsjednici Opštine i Skupštine opštine Marko Carević i Krsto Radović, kao i Vladimir Bulatović i i Snežana Kuč koje je nova odbornička većina imenovala za vršioce dužnosti predsjednika Opštine i Skupštine opštine, ne dolaze u opštinske kancelarije, što u petak nisu učinili.

Epilog dijaloga biće poznat već danas, po završetku istog.

Podsjetimo, tokom dijaloga održanog u petak, Demokrate su predstavljali potpredsjednik te stranke i odbornik u SO Budva Dragan Krapović i predsjednik budvanskog odbora Mijomir Pejović, a ispred Demokratskog fronta u dijalogu su učestvovali menadžer Opštine Milo Božović i šef Kabineta predsjednika Opštine Nikola Jovanović.

Demokratsku partiju socijalista predstavljali su predsjednik budvanskog odbora te partije Predrag Jelušić, poslanik u Skupštini Crne Gore Nikola Divanović i odbornica u lokalnom parlamentu Snežana Kuč. Sastanku je prisustvovao i predsjednik OO Crnogorske Budva Vladimir Bulatović.

Socijaldemokrate su zastupali Petar Ivković i Milena Raičković, Građanski pokret URA Božena Jelušić, a SNP Krsto Rađenović.

Sekretarka sekretarijata za lokalnu samoupravu u Opštini Budva, Milijana Vukotić - Jelušić (Građanski pokret URA) u subotu je sa predsjednikom SO Budva Krstom Radovićem, podnijela krivičnu prijavu protiv direktora Službenog lista Momčila Vujoševića, zbog protivzakonitog objavljivanja odluke o razrješenju predsjednika Opštine Budva, Marka Bata Carevića i predsjednika Skupštine, Krsta Radovića, kao i odluke kojom se ovlašćuju funkcionerka DPS-a Snežana Kuč i funkcioner Crnogorske Vladimir Bulatović da vrše funkcije na koje su nezakonito izabrani, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Sa druge strane, Kuč je izjavila da svi oni koji misle da odluke Skupštine opštine Budva objavljene u Službenom listu nisu u skladu sa zakonom mogu da pokrenu tužbu prema Upravnom sudu, a ukoliko sud utvrdi da nije u skladu sa zakonom, da će se ona i Bulatović povući sa funkcija na koje ih je izabrala
nova odbornička većina - DPS, Crnogorska, SD i nezavisni odbornik Stevan Džaković.