30-06-2020

Prevoz trajektom moguće platiti platnim karticama

Kompanije Pomorski saobraćaj i Mastercard omogućile su savremeno, sigurno i jednostavno plaćanje usluge trajektnog prelaza na jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Crnoj Gori, na relaciji Kamenari - Lepetane.


Foto: Arhiva

Iz Pomorskog saobraćaja je saopšteno da će ta vrsta modernizacije značajno smanjiti korišćenje gotovine i ubrzati proces plaćanja.

U saopštenju se dalje navodi, da će u periodu od 1. jula do 1. septembra svi korisnici Mastercard platnih kartica moći da iskoriste i pogodnost umanjenja cijene karte za vožnju trajektom u iznosu od 50 centi, i to za sva putnička vozila u cjenovnoj kategoriji 3, gdje je osnovna cijena 4,5 EUR.

Finansijski direktor Pomorskog saobraćaja, Petar Popović, saopštio je da ta kompanija neprestano teži unapređenju i modernizaciji poslovanja, a uvođenje kartičnog plaćanja ne samo da će klijentima iz cijelog svijeta olakšati kupovinu karata za prevoz trajektom, već predstavlja i olakšanje u svakodnevnim operativnim poslovima.

"Važno je istaći da je ovo unapređenje plod strateškog partnerstva sa kompanijom Mastercard, koje će uskoro rezultirati implementacijom projekata u pravcu dalje digitalizacije poslovnih procesa - WiFi internet na pristaništima i trajektima i kupovina karata preko web aplikacije", naveo je Popović.

On je dodao da su, kao kompanija, fokusirani na ulaganja koja dugoročno poboljšavaju lokalnu infrastrukturu, a Crna Gora je, kao popularna turistička destinacija, važno mjesto za Mastercard korisnike iz cijelog svijeta.

Direktorka za tržišta Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH) u kompaniji Mastercard, Jelena Ristić, kazala je da su izuzetno ponosni na uspješnu saradnju sa partnerima iz kompanije Pomorski saobraćaj, koji su prepoznali važnost najsavremenijeg i najsigurnijeg načina plaćanja za svoje klijente.

"Čestitam im na implementaciji ovog važnog projekta za koji smo sigurni da će u periodu koji dolazi pokazati odlične rezultate i zadovoljstvo korisnika", dodala je Ristić.

Izvor: Mina