18-05-2021

Produžen rok za podnošenje prijava za subvencionisanje zarada

Ministarstvo ekonomskog razvoja produžilo je do 28. maja rok za podnošenja prijava za subvencionisanje aprilskih zarada.

Produžen rok za podnošenje prijava za subvencionisanje zarada | Radio Televizija Budva

Foto: pixabay.com/ilustracija

„Zbog otežanog rada elektronskog servisa tokom prvih dana maja, nove metodologije realizacije programa za subvencionisanje zarada, kao i pethodnih i predstojećih praznika, rok za podnošenje prijava biće produžen osam dana, odnosno do 28. maja“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da je od 1. maja otvoren elektronski servis programa za predaju zahtjeva za subvencionisanje aprilskih zarada, uz prvobitno definisani rok, do 20. maja.

Oni su dodali da je taj resor nastavio realizaciju programa za subvencionisanje zarada u okviru mjera podrške privredi i građanima za drugi kvartal.

Iz Ministarstva su pozvali preduzeća da se detaljno informišu o inoviranom programu subvencionisanja zarada putem linka https://mek.gov.me/ministarstvo/mjere_IIkvartal/.

„Za sve konsultacije na raspolaganju je tim Ministarstva ekonomskog razvoja putem e-mail adrese [email protected]“, navodi se u saopštenju.