05-01-2015

Prva ATP lista u novoj godini

Ljubitelji tenisa mogu da odahnu, dosta je bilo čekanja jer počinje nova sezona. A na njenom startu je, kada su muškarci u pitanju, važan turnir u Dohi, no i prije nego što važna nadmetanja u 2015. krenu, evo kako izgleda prva ovogodišnja ATP rang lista.

Prva ATP lista u novoj godini | Radio Televizija Budva

Na njenom vrhu je Novak Đoković, sa 1.735 bodova više od drugoplasiranog Rodžera Federera, odnosno 4.775 bodova više od Rafaela Nadala koji je na trećem mjestu.

Đoković je, međutim, vrlo rano naišao na prve probleme u 2015, jer je poslije sjajne lekcije koju je očitao Stanu Vavrinki na egzibicionom turniru u Abu Dabiju morao da preda finale Endiju Mareju, uslijed prehlade.

Da li će nastupiti u pojedinačnoj konkurenciji Dohi - za sada se ne zna sa sigurnošću, zdravstveno stanje je jedino koje o tome odlučuje, no u ovom trenutku je poznato da se prijavio i za nadmetanje dublova, u kome će nastupiti zajedno sa Filipom Krajinovićem.

Na četrvrtom mjestu prve liste u ovoj godini, je Vavrinka, dok je prošlogodišnji finalista Ju-es opena Kei Nišikori. Na šestom mjestu je Endi Marej, sedmom Tomaš Berdih, a na osmom Miloš Raonić.

Posljednji pobjednik Ju-es opena, Marin Čilić, je na devetom mjestu, dok top deset zaključuje David Ferer.