18-04-2023

Radionica o uključenosti mladih u INTERREG IPA & EUSAIR programe 21. aprila u Baru

U okviru događaja koji će biti organizovani na temu "Uključenost mladih u INTERREG IPA & EUSAIR programe" treći događaj u Crnoj Gori održaće se u Baru pod nazivom "Smisleno učešće mladih u INTERREG IPA: Kako omogućiti mladim ljudima da preduzmu akciju“. Radionica će se održati u Opštini Bar u petak, 21. aprila sa početkom u 10h.



Događaje organizuje Institut za saradnju i razvoj u Albaniji (CDI) u partnerstvu sa Evropskom komisijom, a u saradnji sa Ministarstvom evropskih poslova Crne Gore i Mrežom za mlade Crne Gore.

"Kao što je naglašeno kroz „Manifest za mlade od mladih za oblikovanje evropske politike saradnje“, postoji potreba da se mladi i lokalne zajednice dodatno informišu o dostupnim prilikama i pozivima koji proizilaze iz takvih projekata. Interreg IPA i EUSAIR nude mladim ljudima da budu dio procesa donošenja odluka o raznim pitanjima i da razviju projekte koji mogu donijeti promjenu. Konkretno, predstojeći periodi finansiranja novog Interreg IPA programa mogu pružiti nekoliko mogućnosti posebno mladim ljudima, između ostalog: akcije podrške mladima i nezaposlenim osobama, s ciljem sticanja vještina i profesionalnih kvalifikacije kroz istraživanje i inovacije, kulturni turizam, podršku mehanizmima zapošljavanja i zajedničkim naporima u prekograničnim područjima u cilju otvaranja novih radnih mjesta u oblasti turizma, cirkularne ekonomije, klime itd.", saopšteno je iz Mreža za mlade Crne Gore

Radni jezik na događajima će biti engleski.

Link za prijavu za učešće na Radionici u Baru: OVDJE