03-09-2023

Radunović potpisao za Budvu

Nakon 12 godina Balša Radunović se vratio u rodni grad, ali ne u klub u kojem je ponikao, pošto je u međuvremenu ugašen (Budvanska rivijera) – bivši crnogorski reprezentativac, dugogodišnji internacionalac, potpisao je dvogodišnji ugovor sa Budvom.


Foto: Sadang

Radunović je u matičnoj Budvanskoj rivijeri igrao do ljeta 2011. godine, kada je krenula njegova internacionalna karijera. Prvo je dvije sezone proveo u Italiji, u Segrateu (A2 liga) i Raveni (A1), zatim je igrao u Grčkoj (Panaksaiki, AEK), Bahreinu (Darkulaib), Iranu (Samen al Hojaj Mašhad), a najviše u Teruelu (osvojio šest trofeja, po dvije titule, kupa i superkupa Španije).

Igrao je zatim u Indoneziji (Lamongan Sadang), Turskoj (Kiziltepe), Rumuniji (Steaua), dok je prošlu sezonu proveo u Španiji, u Melilji, sa kojom je bio četvrti u ligaškom dijelu i stao u polufinalu plej-ofa od šampiona Las Palmasa.

Prije Radunovića, u Budvu su stigli srednji bloker Ivan Ječmenica, tehničar Nikola Radonić, srpski libero Lazar Močić, i primač Vasilije Milenković.

Od igrača iz prošle sezone, pod ugovorom su Matija Ćinćur, Benjamin Hadžisalihović, Rastko Milenković, Danilo Krivokapić, Miro Miljanić, Dalibor Lečić i Nemanja Rađenović…



(Pobjeda)