18-02-2021

Rakočević: Zbog kršenja mjera od početka godine procesuirano 77 osoba

Za sve stanovnike Budve od utorka 16. februara važi nova naredba, to je privremena mjera za spriječavanje prenošenja korona virusa koja podrazumjeva zabranu putničkog međugradskog saobraćaja.

Rakočević: Zbog kršenja mjera od početka godine procesuirano 77 osoba | Radio Televizija Budva

Foto:printscreen

Policijski službenici su raspoređeni na ulazima i izlazima iz opštine i vrše kontrolu učesnika u saobraćaju.

"Od stupanja na snagu nove naredbe tri lica su procesuirana zbog kršenja mjera zabrane izlaska iz objekta stanovanja nakon 21 čas. Ovim putem bih apelovao na sve građane da poštuju propisane mjere jer je situacija ozbiljna i ulažemo maksimalne napore da pomognemo zaustavljanju širenja korona virusa.
Naši službenici, saobraćajna policija kao i pripadnici innterventne jedinice danonoćno su na terenu, i vrše detaljne i intenzivne kontrole. Pitanje je javnog interesa i zdravlja, molimo i apelujemo na sve učesnike u saobraćaju za malo strpljenja jer se upravo zbog kontrola ponekad dešavaju zastoji u saobraćaju", kazao je gostujući u jutarnjem program TV Budva Dejan Rakočević, komandir CB Budva.

Rakočević je pojasnio da CB Budva ne izdaje potvrde o privremenom napuštanju opštine.

“Naša stanica podsjeća na kol centar jer građani zovu i raspituju se na koji način mogu privremeno napustiti opštinu. Ovim putem napominjemo da CB nije nadležan za izdavanje potvrda već iskljućivo poslodavac ukoliko se radi o potrebama posla, ili izabrani ljekar za pacijente koji odlaze u druge opštine radi specijalističkih pregleda ili u posjetu oboljelim licima radi njege istih”, naglasio je Rakočević.

On ističe da se dešavaju zloupotrebe pa se upravo zbog toga detaljno provjeravaju potvrde.

“Pružamo asistenciju i drugim službama, posebno zdravstveno sanitarnim inspekcijama gdje su pod nadzorom lica koja su u samoizolaciji. Moram reći da smo više puta na zahtjev radnika u kovid ambulanti dolazili da reagujemo, čak da spriječavamo fizičke obračune i narušavanje javnog reda i mira zbog, recimo, čekanja u redu i prepirke između dva kovid pacijenta”, kazao je Rakoćević.

Od početka epidemije u opštini Budva je do kraja 2020. godine procesuirano ukupno 114 lica zbog kršenja donijetih epidemioloških mjera, a samo od početka 2021. godine do 17. februara procesuirano je 77 lica, saopšteno je iz CB Budva.

J.M.