30-07-2019

Reagovanje Službe predsjednika povodom izliva otpadnih voda i kanalizacije

Izliv dijela otpadnih voda i kanalizacije tokom poslednja dva dana u Bečićima goruće je pitanje na kojem je Opština Budva zajedno sa Vodovodom, Komunalnim preduzećem i kompanijom WTE Budva aktivno radila kako bi riješili problem, utvrdili uzroke i odgovornost za nastali problem, navodi se u reagovanju Službe predsjednika Opštine Budva, povodom jučerašnjeg ekološkog incidenta u Bečićima.

Reagovanje Službe predsjednika povodom izliva otpadnih voda i kanalizacije | Radio Televizija Budva

"Kako je navedeno u zapisnicima sa izvršenog inspekcijskog nadzora u Bečićima, do začepljenja je došlo uslijed obilnih padavina i čvrstvog otpadnog materijala koji dospijeva u kanalizaciju. Tom prilikom, prema objašnjenju tehničkog direktora d.o.o. Vodovod došlo je do začepljenja na glavnoj cijevi Zavala", navode u saopštenju, dodajući da je nepravilnost otklonjena prije izlaska inspektora na lice mjesta, te inspektor nije sproveo dalji upravni postupak, a na njegov rad nije bilo primjedbi.

"Dovoditi u vezu pomenuti incident i pregovore sa kompanijom WTE vezano za sporazumno rješenje spora oka cijena investicije i ostalih troškova nije primjereno i odgovorno jer te stvari, što se da uočiti i u inspekcijskom nadzoru, nemaju nikakve veze. Nažalost, određeni funkcioneri, koristeći nastalu situaciju, zloupotrijebljavajući funkciju koju obavljaju zarad partijskih poena svjesni da je to u suprotonosti sa zakonom, ali i sa dobrim ukusom posebno imajući u vidu ozbiljnost izazova pred kojima se nalazi naša opština i država u ovim važnim pregovorima", zaključuje se u saopštenju Službe predsjednika Opštine Budva.