22-11-2018

Realizovan pojekat "Miriše na beton"

Tokom vikenda u Budvi je realizovan projekat "Miriše na beton" u okviru kojeg je oslikana spoljna strana pregradnog zida koji od pogleda sa rive zaklanja kontejnere kod stare autobuske stanice.

Realizovan pojekat

"Miriše na beton" je mikro projekat koji se realizuje na prostoru Budve i Podgorice, a za cilj ima ukazivanje na značaj prirode i uljepšavanje javnih površina.

Organizatori su mladi ljudi, učesnici treninga alternativnog urbanizma u Beogradu, a murale realizuju neafirmisani umjetnici koju su izabrani na osnovu javnog konkursa.


" "Mural u Budvi urađen je na temu "Buđenje" i, kako autor objašnjava, prikazuje klicu začeća života koji probija sve barijere, i pri tome stvara nove forme i energije. Autor želi da nas opomene da nema igranja sa vrijednostima koje nam je priroda podarila" istakla je PR Fondacije Budva, Milena Asanović-Krivokapić.

Fondacija Budva je sponzor projekta, zajedno sa Council of Europe, European Youth Foundation, CDN i "Bordo" boje i lakovi, a podršku u organizaciji su dali i predstavnici ADP-Zid, Green home i Udruženja studenata biologije u Crnoj Gori.