20-04-2018

Muralom za ljepši grad

Sajam volonterizma, koji je u martu održan u TQ Plazi, rezultirao je dogovorom o realizaciji zajedničke akcije nazvane Eko fest, prvog vikenda u maju, tokom kojih bi muralom bilo oslikano betonsko korito Saičića potoka zajedno sa oba mosta.

Muralom za ljepši grad | Radio Televizija Budva

Kako je kazala marketing menadžer u TQ Plazi Tina Crepulja, obaveze u realizaciji tog dijela akcije preuzeli su članovi Fondacije Budva, koji će obezbijediti stručnjake za murale, kao i odgovarajuće biorazgradive boje s obzirom na to da se potok uliva u more, odnosno njegov nivo se povećava i smanjuje u zavisnosti od vremenskih prilika.

"Riječ je o preko 200 metara kvadratnih betonske površine korita koja će biti oslikana, kao i oba mosta, dok će zelene površine sa strane potoka biti dodatno uređene. Eko fest je izazvao značajnu pažnju i već imamo najavu o učešću škola čiji učenici već osmišljavaju kako će izgledati dio koji će oni dobiti da oslikaju", istakla je Crepulja.

Prema njenim riječima, sve organizacije koje su se uključile u realizaciju Eko festa imaće konkretno zaduženje.

"Sedma sila mladih će to pratiti medijski. Oni će organizovati kreativnu interaktivnu radionicu u okviru koje će mladi sakupljati informacije i na licu mjesta pisati tekstove o dešavanjima i fotografisati. Od materijala koji budu sakupili tokom akcije, sredinom maja napravićemo izložbu u TQ Plazi uz kreativnu radionicu, puno muzike i zabave", kazala je Crepulja.

Puno zabave, muzike, hrane i pića biće, kako je naglasila Crepulja ,tokom trajanja Eko festa 5. i 6. maja.

"Biće moguće da svoj doprinos daju sva djeca koja budu prisutna, a to budu željela. Naša zamisao je da nas bude što više i da bude što veselije, te da na najljepši način završimo planirani posao, ali i da ubuduće organizujemo slične i što masovnije akcije", naglasila je Crepulja.

Ovogodišnji Eko fest realizovaće učesnici u ime TQ Plaza, Fondacija Budva, članovi Kruga mladih, Sedma sila mladih i Naša akcija iz Podgorice. Saradnici na projektu biće TO Budva, Unija srednjoškoaca Crne Gore, Eko škola "Danilo Kiš", Green Mind i permakultura.me.