17-02-2021

Riješen višegodišnji problem u naselju oko zgrade Sunca

Višegodišnji problem u naselju oko takozvane zgrade Sunca, riješen je izmjenom atmosferske kanalizacije i rekonstrukcijom glavne ulice sa priključnim parkingom. Vrijednost investicije prve faze radova iznosi 40.000 eura, dok se druga faza očekuje nakon rješavanja imovinsko pravnih odnosa, kazao je sekretar Skretarijata za investicije, Mladen Mikijelj,

Riješen višegodišnji problem u naselju oko zgrade Sunca | Radio Televizija Budva

Foto: Printscreen

Ekipa Polisa, više puta izlazila je na teren kako bi zabilježila jedan od problema naselja u čijem se jezgru nalaze: teretana, knjižara, perionica, hipermarket i nekolicina prodavnica.

Osim problema aprkiranja i miimoilaženje automobila se odviajlo vrlo teško, a nerijetko je dolazilo i do stvaranja guži. Takođe, kiša je pravila ogroman problem, kada bi pješacima prolaz ovim diejlom naselja bio gotovo onemogućen. Sada će funkcionisanje mještana ovog naselja biti znatno olakšano, a situacija će biti znatno drugačija, kazao je Mikijelj.

"U skladu sa Programom uređenja prostora za 2020. godinu raspisali smo bili tender u iznosu od 700.000 eura, za asfaltiranje i zaključili smo ugovor sa firmom "Asfalt, beton, gradnja". U međuvremenu smo uspjeli da asfaltirmao niz ulica u Budvi i stigli smo do ove ulice oko zgarde Sunca. Kao što je poznato, većina vog naselja nije bila prekrivena asfaltnim slojem, uspjeli smo to da saniramo. U pitanju je potpuna promjena izgleda ovog naselja", istakao je Mikjelj za TV Budva.


Foto: printscreen

Ukupna vrijednost ove investicije 40.000 eura, a Mikijelj je istakao da očekuje održavanje naredne sjednice SO Budva, na kojoj bi trebalo da se usvoje novi Plan invetsicionih aktivnosti programom uređenja za 2021. godinu.

"Ukupna vriejdnost radova je oko 40.000 eura, a ostalo je još 100.000 eura za finalizaciju ugovora iz prošle godine, ja se iskreno nadam uskoro da će se riješiti situacija sa pandemijom i da će se održati sjednica SO Budva, na kojoj se očekuje usvajanje novog Plana investiconih aktivnosti programa uređenja prostora za 2021. godinu gdje je takođe opredijejljeno i 600.000 eura za asfaltiranje ulica", istakao je.

Mikijelj je naglasio da će druga faza radova koja će ovu ulicu spijiti sa Ulicom Kanjoša Macedonovića, početi nakon rješavanja imovinsko pravnih odnosa. Nakon održavanja sjednice, usvajanja planova i raspisivanja tendera, moći će se govoriti i o drugim infratsrukturnim projektima u našem gradu, zaključio je Mikijelj.

D.P.