26-12-2022

Rodrigo Faust: Reprezentacija je učinila da zaboravimo na probleme i da cijela Argentina bude srećna

Sa napadačem Petrovca, Argentincem Rodrigom Faustom razgovarali smo uoči finala Mundijala u Kataru koje je 27-ogodišnji fudbaler pratio u svojoj zemlji . "Gaučosi" su 18. decembra poslije velike drame, u utakmici koju neki već sada smatraju i najboljom svih vremena, slavili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a Rodrigo je finale gledao u porodičnom domu u gradu Gregorio de Laferere u provinciji Buenos Aires.


Rodrigo Faust, Foto: Privatna arhiva

On je za portal RTV Budva sumirao utiske nakon treće titule Argentine, a takođe se osvrnuo i na veliko slavlje na ulicama Buenos Airesa gdje je svjetske šampione dočekalo čak četiri miliona ljudi.

"Finale Argentina - Francuska bilo je odlično, pratili smo utakmicu sa dosta nerava, ali na kraju je bilo prelijepo nakon pobjede. Ogromna sreća koju su svi Argentinci željeli našoj reprezentaciji i Leu Mesiju. Na ulicama je bilo ludo, svi su slavili. Reprezentacija je učinila da zaboravimo na probleme i da cijela Argentina bude srećna", sumirao je utiske Faust nakon prošlonedjeljnog finala, a kako je kazao, tokom igranja u Argentini, imao je priliku da se susretne i sa nekim fudbalerima koji su bili dio pobjedničke reprezentacije na posljednjem Svjetskom prvenstvu.



Slavlje u Gregorio de Laferereu, Izvor: Rodrigo Faust/Privatna arhiva

"Ranije sam imao priliku da igram protiv Anhela Koree, Gvida Rodrigeza i Gonzala Montijela, a pamtim i Leandra Paredesa iz mlađih kategorija Boke Juniors i Rodriga De Pola iz Rasing Kluba", ispričao je on.

U Argentini će ostati još neko vrijeme, zatim slijedi povratak u Petrovac i pripreme za drugi dio sezone u crnogorskom prvenstvu.

"Srećan sam u Petrovcu, iako na posljednje četiri utakmice nisam mogao da igram zbog povrede. Očekujem plasman u vrh tabele na kraju sezone i nadam se da ćemo obezbijediti plasman u evropske kvalifikacije", istakao je strijelac šest pogodaka za "nebesko-plave", koji sa najboljim golgeterom Petrovčana Seneglacem Mamadu Mendijem čini ubojit napadački tandem.


Faust i Mendi, Foto: Privatna arhiva

Faust je karijeru počeo u mlađim kategorijama Atletiko Urakana, a od 2017. igrao je za nekoliko klubova u niželigaškim takmičenjima u Argentini. U Crnoj Gori ostvario je prve inostrane angažmane, najprije u Jezeru za koje je prošle sezone postigao 12 golova, zatim je minulog ljeta uslijedio prelazak u Petrovac.


M.S.