20-02-2015

Rojal grupa i dalje čeka

Javno preduzeće Morsko dobro iz Budve intenzivno pregovara sa kompanijom Rojal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o usklađivanju ugovora o dugoročnom zakupu Kraljičine plaže, koja se nalazi između Opština Bar i Budva.

Rojal grupa i dalje čeka | Radio Televizija Budva

"Na osnovu zaduženja Vlade Crne Gore, naše Javno preduzeće u dužem periodu realizuje aktivnosti vezane za pregovore sa inoinvestitorom Rojal grupom o ugovoru o zakupu morskog dobra na lokalitetu Dubovica na granici opština Budva i Bar. Predmet ugovora je dugoročan zakup prostora u zoni morskog dobra, uključujici i plažu Perčin Kraljeva plaža sa zapadne strane Rta Čanj, Rt Kotrobanja, odnosno morskog dobra uz zemljišni kompleks u zaleđu koji je ovaj investitor kupio od Opština Bar i Budva. U pitanju je dugoročan ugovor koji ce saglasno Zakonu o državnoj imovini biti potpisan nakon što na njega da saglasnost Skupština Crne Gore", kazao je Dnevnim novinama direktor Morskog dobra Rajko Barović.

U posljednje vrijeme u medijima se spekuliše ko je stvarni investitor koji želi da kupi zemljište na Dubovici. Uvidom u Centralnogi registar privrednih subjekata Crne Gore vidi se da je kod nas registrovano Društvo sa ograničenom odgovornošću "Queens beach development company" u Podgorici, koje je kćerka firma Rojal grupe.

Kompanija Rojal grupa pripada kraljevskoj porodici iz Abu Dabija i oni čekaju da se konačno riješi priča oko Kraljičine plaže. Od odluke crnogorskog parlamenta zavisi da li će Rojal grupa na prostoru Kraljičine plaže sagraditi ekskluzivni turistički kompleks.