19-08-2021

S knjigom pod vedrim nebom: Večeras predstavljanje monografije - Živa lokalna tradicija

U okviru književnog maratona „S knjigom pod vedrim nebom“, koji se održava u Reževićima, večeras će biti predstavljena monografija "Živa lokalna tradicija"- Prilog identifikaciji i evidenciji elemenata nematerijalne kulturne baštine Paštrovića, Starog grada Budve i kolašinskog kraja, čiji su autori Davor Sedlarević, dr Zlata Marjanović, dr Ljiljana Gavrilović i Dušan Medin.

S knjigom pod vedrim nebom: Večeras predstavljanje monografije - Živa lokalna tradicija | Radio Televizija Budva

Knjiga je rezultat interdisciplinarnog pristupa četvoro autora koji profesionalno potiču iz različitih disciplina, značajnih za istraživanje i očuvanje nematerijalne kulturne baštine. Davor Sedlarević (1979), specijalista vaspitač tradicionalne igre, umjetnički rukovodilac KUD-a „Mijat Mašković“ u JU Centar za kulturu Kolašin. Živi u Kolašinu. Zlata Marjanović (1966), doktor etnomuzikologije, docent na Akademiji umetnosti Univerziteta u Banja Luci. Živi u Pančevu. Ljiljana GAVRILOVIĆ (1953), doktor etnologije i antropologije, naučni savjetnik, redovni profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu u penziji. Živi u Beogradu. Dušan Medin (1990), doktorand arheologije, kustos, saradnik u nastavi Fakulteta za kulturu i turizam Univerziteta Donja Gorica u Podgorici. Živi u Petrovcu na Moru.



Događaj koji organizuju Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca i Javna ustanova Muzeji i galerije Budve, a urednik programa i autor koncepta je doktorand Dušan Medin, arheolog i menadžer u kulturi, počinje u 20 časova, na terasi Spomen-doma „Reževići“ u Reževićima.

"Ulaz je slobodan za sve zainteresovane posjedioce, s napomenom da se svi prisutni pridržavaju propisanih mjera za suzbijanje širenja pandemije virusa korona covid-19", poručili su iz Društva za kulturni razvoj "Bauo".