16-09-2020

SDT-u procesuirano osam pripadnika kriminalne grupe

Policija je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) procesuirala osam pripadnika kriminalne grupe zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

SDT-u procesuirano osam pripadnika kriminalne grupe | Radio Televizija Budva

ako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za sprečavanje i suzbijanje zloupotreba droge, zajedno sa kolegama iz Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije – Specijalnog policijskog odjeljenja, realizovali su akciju kodnog naziva „Toranj”.

„Policija je u utorak pristupila realizaciji predmeta „Toranj”, kada su izvršeni pretresi na 11 lokacija u Pljevljima. Slobode su lišeni M.M, N.N. i N.O“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je pretresom stana kod jednog od pripadnika ove kriminalne grupe pronađena i zaplijenjena automatska puška sa dva okvira municije i oduzeto vozilo marke „Porsche Cayenne”.

„Krivičnom prijavom podnešenom u utorak SDT-u u Podgorici procesuirano je osam osoba, zbog osnovane sumnje da su počinile krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, od osam procesuiranih osoba, tri su uhapšene ranije u Srbiji, a tri na dan realizacije.

„Jedna osoba nalazi se u pritvoru zbog drugog krivičnog djela, a za jednom policija intenzivno traga“, rekli su iz policije.

Navodi se da su aktivnostima, koje je crnogorska policija sprovodila od 31. maja 2018. do 31. jula prošle godine, prikupljeni dokazi o kriminalnoj grupi iz Pljevalja.

Iz policije su kazali da se ta kriminalna grupa pod vođstvom I.T. u tom periodu bavila krijumčarenjem velikih količina opojne droge marihuane na relaciji Crna Gora –Srbija, kao i uličnom distribucijom kokaina.

Kako su naveli, tokom 2018. godine u Srbiji u dva navrata zaplijenjeno je ukupno 33 kilograma marihuane.

„U tim akcijama uhapšeno je pet crnogorskih državljana, pripadnika te kriminalne grupe, koji se i dalje nalaze u pritvoru u toj zemlji, a od kojih su tri osobe krivično procesuirane u utorak u Crnoj Gori“, zaključuje se u saopštenju.