26-07-2021

Sezona iznad svih očekivanja

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da svjedočimo turističkoj sezoni koja je iznad svih očekivanja, te da bi mogla biti i premašena projekcija od 65 odsto prihoda iz 2019.

Sezona iznad svih očekivanja | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen

Podsjetio je da je u petak 23. jula u Crnoj Gori boravilo 140.000 turista, što je 83% prometa iz 2019.

Milatović je u Skupštini odgovarajući na pitanja poslanika naveo da je turizam stub ekonomskog oporavka.

“Ovog trenutka zahvaljući naporima koje je Vlada uložila svjedočimo turističkoj serzoni koja je iznad svih očekivanja”, naveo je Milatović.

Projek od 65% prihoda, ako se povoljna epidemiloška situacija zadrži biće, kako dodaje, sve je izvjesnije i premašene.

Milatović kaže da možemo biti zadovoljni tokom turističke sezone.

“Danas imamo izvanredne podatke bolje od Italije, Šanije, Grčke, Kipra i Tursku”, naveo je Milatović.

U Skupštini Crne Gore na poslanička pitanja danas odgovaraće i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić odgovaraće na pitanja u okviru premijerskog sata, 29. jula, zbog službene posjete Japanu.

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Janović pitaće Radulovića koliko je karijernih diplomata, od ukupnog broja lica koje je Vlada od početka mandata do danas, predložila za ambasadore i konzule, a koliko ih je on u istom periodu postavio za stalne otpravnike poslova.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica je ministra Radulovića pitao da li smatra da je miješanjem u unutrašnje odnose Crne Gore od strane prijatelja bivše vlasti izvršen klasični pokušaj grube medijske manipulacije koja se ogleda u nametanju stava da građanima srpske nacionalnosti matična država nije Crna Gora.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić pitao je da li Vlada smatra da ideja srpskog sveta, koju razrađuje ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, predstavlja prijetnju regionalnom miru i stabilnosti.

Izvor: RTCG