05-04-2019

Sjutra međunarodno takmičenje u podvodnom ribolovu Budva Dive in KUP 2019

Budva će i ove godine biti domaćin ekipnog takmičenja u podvodnom ribolovu “Budva Dive in KUP 2019". Takmičenje će se održati sjutra sa početkom u 7h u akvatorijumu Budvanske rivijere, od Skočiđevojke, Drobnog pijeska, Svetog Stefana, rta Zavala, ostrva Sveti Nikola, Mogrena, Ponte Jaz, Ploča, do Zagorskog pijeska na Platamunima.

Sjutra međunarodno takmičenje u podvodnom ribolovu Budva Dive in KUP 2019 | Radio Televizija Budva

Organizator takmičenja je Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore, a domaćin i organizator su KSR "Tuna" Budva.

"Vaganje ulova, proglašenje pobjednika i ručak održaće se u Restoranu "Porto" u gradskoj marini u Budvi. Večernja zabava i druženje uz piće dobrodošlice od 20.30h uz lokalni rock band u Beer-Bike Club Budva", naveli su organizatori.

Kako ističu, cilj ovog takmičenja je prezentacija Crne Gore i Budve kao prepoznatljive ronilačke i izvanredne destinacije za podvodne ribolovce, u cilju privlačenja ljudi koji se bave ovim sportom i koji ostavraju značajnu potrošnju kao turisti u zemljama sa razvijenim diving turizmom.

"Čisto more, prozračna, tirkizno plava voda, vidljivost i preko četrdeset metara pod vodom, prelijepi podvodni pejzaži su samo dio onoga što Crna Gora i njeno podmorje ima da ponudi.S obzirom da se radi o vansezoni, organizovanje ovakvog takmičenja krajem aprila mjeseca ima veliki značaj našu državu i Primorje te njihovu promociju kao turističke i ronilačke destinacije", navode organizatori.

Detaljnije o ovom takmičenju (prijave, nagrade, žalbe, plovila...) čitajte na OVOM LINKU .