08-09-2023

Školski pribor za 2.000 bjelopoljskih đaka, poklone dobili i pljevaljski prvaci

Opština Bijelo Polje obezbijedila je školski pribor za oko 2.000 učenika od prvog do četvrtog razreda, a vrijedne poklone od lokalne uprave za početak školske godine dobili su i prvaci iz pljevaljskih škola.


Foto: Opština Bijelo Polje

Pribor za bjelopoljske đake juče je uručio potpredsjednik Opštine Tufik Bojadžić koji im je poželio srećan početak školske godine, te iskazao želju da oni kroz osnovno obrazovanje steknu znanja i vještine, neophodne da izrastu u obrazovane i plemenite ljude, na ponos svih u Bijelom Polju.

“Opština je iz budžeta preko nadležnog Sekretarijata za lokalnu samoupravu obezbijedila 15.000 eura za nabavku 2000 pribora za učenike tog uzrasta u svim bjelopoljskim školama. Nastavićemo i u narednom periodu da u skladu sa mogućnostima lokalne samouprave, doprinosimo poboljšanju kvaliteta rada obrazovnog sistema u Bijelom Polju”, kazao je Bojadžić.

Sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu Haris Malagić je đacima OŠ “Dušan Korać” u Pruškoj poželio uspješan početak školske godine.

Poklone za prvake i ove godine je obezbijedio Sekretarijat za kulturu, socijalna i druga pitanja Opštine Pljevlja.

Uz čestitke za početak školovanja predstavnici lokalne uprave prvacima su uručili rančeve, pribor, i piši-briši pakete za učenje azbuke.

Ove školske godine u prvi razred je upisano 188 mališana koji su raspoređeni u tri gradske i dvije seoske škole.

“Opština Pljevlja poseban značaj pridaje mladim ljudima, odnosno djeci, jer su oni budućnost ove zemlje i svaka investicija u njih i u vaspitanje i obrazovanje predstavlja investiciju u budućnost”, rekao je predsjednik opštine Dario Vraneš, koji je sa predstavnicima Sekretarijata za kulturu, socijalna i druga pitanja, obišao škole i podijelili učenicima pokone.

“Kroz ovakvu podršku, Opština Pljevlja iskazuje posebnu pažnju prema mališanima koji započinju novo životno poglavlje”, saopštili su iz pljevaljske lokalne uprave.

(roditelji.me)