15-02-2023

Službenici budvanske policije izveli akcije „Brzina“ i „Alkohol“

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva prošle nedjelje i tokom prethodne noći izveli su akcije „Brzina“ i „Alkohol“ u kojim su kontrolisali brzinu kretanja vozila i vršili alkotestiranje vozača.


Foto: Arhiva, portal RTV Budva

Kako je saopšteno našem portalu iz OB Budva, akcija „Brzina“ izvedena je u nedjelju u vremenu od 10 do 15 časova i vršene su radarske kontrole u gradu i prigradskim naseljima. Oni su tom prilikom zbog prekoračenja brzine sankcionisali 31 vozača, podnijeli jednu prekršajnu prijavu i izdali 30 prekršajnih naloga.

"S obzirom da je nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila u saobraćaju i dalje jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda, apelujemo na sve vozače da poštuju ograničenja maksimalne dozvoljene brzine kretanja vozila, kako u gradskim područjima, tako i na magistralnim, regionalnim i lokalnim putnim pravcima", naveli su iz budvanske policije.

Službenici OB Budva takođe su 14. i 15. februara u vremenu od 23 do 3 sata izveli akciju „Alkohol“ i tom prilikom alkotestirali 30 vozača. Pod uticajem alkohola zatekli su četiri, a slobode lišili dva vozača.